Riksteatern

Nya röster varje månad när Voices of Change är tillbaka

Dela
Riksteatern musiksatsning Voices of Change är tillbaka med artister som genom sitt konstnärskap förändrar och skapar plattformar för en mer öppen och mångfacetterad värld. I år får publiken möjlighet att ta del av dessa starka röster genom konserter på Riksteatern Play. En ny konsert kommer att släppas varje månad året ut.

Årets upplaga av Voices of Change bjuder på en bredd av olika uttryck och musikstilar. Gemensamt för artisterna är att de är starka röster som inte får höras, eller vars uttryck inte får ta plats i deras hemländer. Publiken kommer att kunna ta del av musik från bland annat Iran, Kurdistan och Syrien.

Bland årets artister finns iranska operasångerskan Negar Zarassi och stråkkvartetten Scheherazade String Quartet. Det blir även kurdisk musik med Narin Feqe samt musik från Baluchistan i sydöstra Iran framfört av Rozhnak med Rostam Mirlashari. Dessutom en konsert med Josette Bushell-Mingo som tolkar Nina Simones låtar tillsammans med ett storband. Josette har tidigare turnerat med den kritikerrosade föreställningen Nina - A Story About Me and Nina Simone.Under flera år har Voices of Change lockat storpublik med konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Årets upplaga blir av förklarliga själ annorlunda, men publiken kan istället glädjas åt en ny konsert i månaden under hela året via Riksteatern Play. Konserterna spelades in under 2020.

Första konserten äger rum den 3 juni.

Medverkande artister:

Negar Zarassi Habib Meftah Sohair Chkair Josette Bushell-Mingo Narin Feqe Rozhnak med Rostam Mirlashari Scheherazade String Quartet Parvaz Dansensemble

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye