Riksteatern

Urpremiär: 21 september i Boden: Svansjön&jag turnerar runt landets skolor

Dela
Svansjön & jag bygger på skådespelaren Adam Stålhammars erfarenheter av att växa upp och vilja något annat än killarna i samma ålder. I hans fall att dansa. Pjäsen handlar om att våga stå emot grupptryck och gå sin egen väg. Om att få vara den man är, fullt ut.
illustration MattiasBroberg
illustration MattiasBroberg

[image]

- Jag hoppas att detta blir det största pepptalket eleverna kan få! Att jag kan inspirera de till att undersöka helt nya aktiviteter och intressen, eller att bara våga visa alla delar av sig själv. Att älska alla dem delarna. Det här är föreställningen jag tror att jag själv hade behövt se när jag var 11, säger Adam Stålhammar skådespelare och koreograf i Svansjön och jag.

Stålhammar tar med publiken i klassrummet på en känslomässig resa där hans egen berättelse vävs ihop med dans och delar ur historien från den klassiska baletten Svansjön.

- Det har varit underbart att tillsammans med ett fantastiskt team skapa ett litet allkonstverk som nu ska få dimpa ner på elevernas hemmaplan. Med teater, dans, musik, och förvandling med hjälp av kostym och mask berättas om längtan att nå utanför de givna ramarna, Daniel Goldmann, regissör för Svansjön&jag. Föreställningen tar publiken på en emotionell roadtrip där också helheten som människa upptäcks. Båda vad gäller uttrycket genom dans som sådan, men även bejakandet av feminina och manliga sidor hos en själv. Produktionen kommer att turnera landet runt med urpremiär i Boden den 21 september och sedan vidare till Kiruna, Vallentuna, Vännäs. Skellefteå, Sundsvall, Botkyrka, Leksand och Täby.

Medverkande Adam Stålhammar

Konstnärligt team Manus: Ninna Tersman Dramaturger: Ninna Tersman & Alexander Charlamov* Regi: Daniel Goldmann Koreografi: Adam Stålhammar Scenografi- och kostymdesign: Anna Dolata Maskdesign: Linda Gonçalves Ljuddesign: Robin af Ekenstam *Praktikant från Stockholms konstnärliga högskola ( SKH)

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/svansjon--jag/#section2

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

illustration MattiasBroberg
illustration MattiasBroberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye