Riksteatern

Suverän uppställning när Riksteatern drar igång skandalös Kulturpoddfestival

Dela
Dumma människor, En varg söker sin pod, Filip och Fredrik podcast, Historiepodden, Lunch med Montelius, Måndag, Nours poddelipodd.Och Henrik,Raseriet och Singelrådet. Det är startfältet för Riksteaterns första Kulturpoddfestival, som går av stapeln den 15 november. Det är en ny satsning som är ett led i att bjuda in till ett offentligt kultursamtal och reflektera kring vad kultur faktiskt betyder för människan och samhället vi lever i. Poddarna kommer alla att använda sin unika ingång på temat Älskade skandal!

[image]

- Vi vill att Kulturpoddfestivalen ska ta avstamp i lusten att samtala, analysera, lusten att diskutera och lusten att blicka både framåt och bakåt, att skandalen ska undersökas som en viktig kulturbärare som genom tidenna varit en del av vår konst och kultur. Det har varit viktigt för oss att poddarna ges möjlighet att bidra med sina egna unika ingångar och tonalitet på temat - att vi ser skandalen från en rad olika perspektiv. Med vårt urval av poddar har vi försökt skapa detta, säger Magnus Aspegren, VD för Riksteatern.

Med temat Älskade skandal! kommer bland annat podcasten En varg söker sin pod att prata utifrån tesen att det är svårt att göra skandal idag.Raseriet, en tongivande podcast som tar upp viktiga, aktuella händelser som berör populärkultur, relationer och rasism kommer att ge en unik inblick i vad de anser är en skandal.Filip och Fredrik kommer att göra sin egen take på temat.

- Likt vår turnerande scenkonst, som ständigt sätter tankar och känslor i rörelse, så kan man ta del av podcasts över hela Sverige. Riksteatern och Kulturpoddfestivalen är därför en perfekt match. Det ska bli spännande att få höra hur de olika poddarna tar sig an temat Älskade skandal, säger Magnus Aspegren.

Mellan den 15-21 november kommer publiken att kunna lyssna på när nio av Sveriges favoritpoddar använder sin unika tonalitet, ingång och perspektiv på temat Älskade skandal! De deltagande poddarnas bidrag i festivalen är ett ordinarie avsnitt som tar upp temat. Samtliga avsnitt kan man hitta på riksteatern.se/kulturpoddfestivalen och i alla de medverkande poddarnas egna flöden.

De poddar som medverkar är: Dumma människor, med Lina Thomsgård och Björn Hedensjö En varg söker sin pod, medLiv Strömquisoch Caroline Ringskog Ferrada-Noli Filip och Fredrik podcast, med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson Historiepodden, med Daniel Hermansson och Robin Olovsson Lunch med Montelius, med Martina Montelius, och Gunilla Brodrej Måndag, med Johannes Finnlaugsson, Petrina Solange och Armann Hreinsson Nourspoddelipodd. Och Henrik,med Nour El Refai och Henrik Schyffert Raseriet, med Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby Singelrådet, med Emilie Roslund och Matilda Berggren

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum