Gudstjänst i Storkyrkan i samband med riksmötets öppnande 27 september.

Dela
Tisdag den 27 september äger ceremonin för riksmötets öppnande 2022 rum i Storkyrkan. Gudstjänsten börjar kl. 12.05. Svar senast måndag 19 september kl 14.00. Nedan finns praktisk information för journalister och fotografer som vill bevaka ceremonin.

Tisdag den 27 september äger ceremonin för riksmötets öppnande 2022 rum i Storkyrkan.

Gudstjänsten börjar kl. 12.05.

INFORMATION OM GUDSTJÄNSTEN

Gudstjänsten leds av domprost Marika Markovits och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Högtidstalare är ärkebiskop Antje Jackelén. Musik framförs av S:t Jacobs Kammarkör under ledning av Gary Graden. Domkyrkoorganist Mattias Wager, orgel.

INNE I STORKYRKAN

Vid gudstjänsten finns presspositioner som får användas av ackrediterade journalister och fotografer som ansökt om plats i förväg och som fått sin ansökan beviljad. Antalet platser är starkt begränsat. Notera att föranmälan inte innebär garanterad plats.

Om intresset överstiger antalet platser kommer urval att ske.

FOTOPOOL UTANFÖR STORKYRKAN

Media som vill bevaka utanför Storkyrkan måste också ha ackreditering. Antalet platser vid fotopoolen är begränsat. Notera att föranmälan inte innebär garanterad plats. Om intresset överstiger antalet platser kommer urval att ske.

Obs! Du kan enbart ackreditera dig till antingen fotopoolen utanför Storkyrkan eller den inne i Storkyrkan. Det går inte att få ackreditering till båda.

ACKREDITERING KRÄVS

Observera att media måste ackreditera sig till Storkyrkan för att närvara vid gudstjänsten senast måndag 19 september kl 14.00.

Alla som ansöker om ackreditering kommer att genomgå Säkerhetspolisens registerkontroll. På grund av det rådande säkerhetsläget kommer ingen att kunna ansöka om ackreditering efter 19 september kl 14.00.

Ansökan görs via e-post till adressen andreas.lindstrom@svenskakyrkan.se

OBS i och med att ansökan görs enligt nedan ger ni också samtycke till Säkerhetspolisens registerkontroll.

Ange följande uppgifter i din ansökan:

  •    För och efternamn

  •    E-postadress och telefonnummer

  •    Medieföretag

  •    Personnummer

  •    Kontaktuppgifter till din närmaste chef

Vänligen notera att ansökan inte innebär garanterad plats. Vi lämnar besked till alla sökande via e-post senast den 26 september.

Nyckelord

Kontakter

Om

Stockholms Stift
Västra Trädgårdsgatan 2 A
111 53 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2019 Andreas Holmberg

STIFTSKANSLIET Klara Södra Kyrkogata 1, Box 16306, 103 25 Stockholm.

Tfn 08-508 940 00

E-post sthlm.stift@svenskakyrkan.se     www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye