MER Arkitekter

Dubbelt ledarskap lönar sig: MER Arkitekter gör rekordhalvår

Dela
MER Arkitekter gör sitt bästa halvår någonsin med en vinstökning på mer än sex miljoner kronor jämfört med samma halvår ifjol. ”Vårt dubbla ledarskap och demokratiska arbetssätt ger en supereffektiv organisation gentemot kunden. Det skapar en stark affär och kultur”, säger Venke Osnes, vd.
Venke Osnes och Niklas Larsén, vd-duon på MER Arkitekter.
Venke Osnes och Niklas Larsén, vd-duon på MER Arkitekter.

MER Arkitekters konsultomsättning första halvåret landade på 20,9 miljoner kronor, vilket är en ökning med 57 procent från samma period 2021. Varuomsättningen ökade med 23 procent och landade på 12,4 miljoner kronor. Resultatet för halvåret landade på 5,8 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med över 6 miljoner från samma period 2021, där resultatet då var negativt på -700 000 kronor.

– En orsak till vår ekonomiska comeback är vårt nya sätt att driva företaget. Genom att dela på vd-rollen och leda demokratiskt kan vi jobba supereffektivt mot både affär och kultur. Vi är bäst i branschen när det kommer till arbetsplatser och vågar fokusera där. I alla projekt är det också självklart för oss att arkitektur inte bara är arkitektur, utan att vi även hjälper våra kunder med varumärke, personalens trivsel och arbetssätt. Och det visar sig ha effekt, säger Venke Osnes som är vd på MER Arkitekter tillsammans med Niklas Larsén.

– Vi är otroligt glada över det här resultatet och den här comebacken, eftersom vi vet hur mycket team effort som ligger bakom. Vi har kompetenta kollegor och kunder som utmanar oss och vågar ta modiga beslut utifrån våra råd, säger Niklas Larsén.

Under årets första halvår har arkitektkontoret välkomnat fyra nya kunder – RFSU, Pfizer, Areim och Clear Channel. Man har även slutfört projekt för bland andra Stockholms Hamnar, Qarlbo, Frontit och CBRE. Dessutom har MER välkomnat fem nyanställda.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Venke Osnes och Niklas Larsén, vd-duon på MER Arkitekter.
Venke Osnes och Niklas Larsén, vd-duon på MER Arkitekter.
Ladda ned bild

Länkar

Om

MER Arkitekter
MER Arkitekter
Söder Mälarstrand 41
118 25 Stockholm

https://www.mer.se/

MER Arkitekter (M.E.R Solution AB) är ett av Sveriges ledande arkitekt- och konsultföretag för inomhusmiljöer. Med en spetskompetens inom arbetsplatsstrategi utformar de miljöer som leder till högre trivsel och bättre affärer. Bolaget grundades 1982 och har idag 31 anställda. Läs mer på www.mer.se.

Följ MER Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MER Arkitekter

Tre exempel på att 3D-printing är nyckeln till framtidens inredning14.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

3D-printing har länge diskuterats inom arkitekt-, bygg- och designbranschen. På MER Arkitekter, experter på inredningsarkitektur, har man använt tekniken inom ett flertal projekt. Nu ser man oändliga möjligheter för att göra ny inredning mer klimatsmart, och samtidigt utmana bilden av att ny inredning behöver vara just ny. Inspireras av tre exempel på hur 3D-printing framtidssäkrar branschen nedan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye