Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Barnarp-Ödestugu församling

Dela
På söndag den 25 september mottas Jin Berglund Grennhag av biskopen som ny kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling. Mottagandet firas med en festhögmässa i Barnarps kyrka.
Foto: Växjö stift
Foto: Växjö stift

På söndag den 25 september kl 18.00 välkomnas församlingens nya kyrkoherde Jin Berglund Grennhag i Barnarps kyrka. Det bir en glad och festlig gudstjänst, med musik av församlingens barnkör och vuxenkör. Julia Sandwall kommer att spela violin.

Jin Berglund Grennhag tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling den 5 september. Närmast kommer hon från en tjänst som församlingspräst i Gränna-Visingsö pastorat, där hon varit i tre år. Dessförinnan har hon varit präst i Norrahammars församling. Jin är uppvuxen i Taberg. Hon prästvigdes för Växjö stift 2016.

- Jag drömmer om en modig kyrka där vi tar människors frågor och längtan efter Gud på allvar. Tänk att vi som kyrka får komma med budskapet om tro, hopp, kärlek, upprättelse och mod, säger Jin Berglund Grennhag.

Välkomna att bevaka!

Pressbild
Pressbild fri för användning. Foto: Växjö stift

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Kontakter

Bilder

Foto: Växjö stift
Foto: Växjö stift
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum