Studentlitteratur AB

Studentlitteratur förvärvar Bonnierförlagen Lära

Dela
Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag med omfattande utgivning för grundskolans stora ämnen.

Bonnierförlagen Lära har funnits sedan 2018 och ger ut flertalet populära läromedelsserier, bland annat matematikserien Rik Matematik. Med höga ambitioner och gedigen erfarenhet från skolvärlden har förlaget rönt stora framgångar.

– Vi är övertygade om att vi på Bonnierförlagen Lära har en utgivning som har betydelse för samhället i stort såväl som för den enskilda eleven och läraren. Vi ser att vi tillsammans med Studentlitteratur kommer att kunna fortsätta arbetet med förnyad energi, säger Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel från förskoleklass till gymnasium och vuxenutbildning. Med Bonnierförlagen Läras utgivning stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.

– Studentlitteratur har, precis som Bonnierförlagen Lära, alltid arbetat tätt med lärarna i utvecklingen av läromedel, i syfte att erbjuda en så verksamhetsnära, relevant och användbar produkt som möjligt. Båda förlagen brinner för lärande och vi ser fram emot vårt kommande arbete tillsammans, säger Stefan Persson, vd på Studentlitteratur.

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta Stefan Persson, vd Studentlitteratur.

Kontakter

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Student får pris för bästa rättsteoretiska examensarbete29.8.2023 14:43:07 CEST | Pressmeddelande

För andra året delas David Reidhavs pris ut för bästa rättsteoretiska examensarbete. När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp (Studentlitteratur, 2019). Nu används boken som litteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till priset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum