Sverige för UNHCR

Tusse uppträder när Angela Merkel får UNHCR:s Nansenpris

Dela
Artisten och Sverige för UNHCR:s ambassadör uppträder på FN:s flyktingorgans utdelning av årets Nansen-pris.
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media

Priset – uppkallat efter den norske upptäcktsresanden, forskaren, diplomaten och humanisten Fridtjof Nansen – delas varje år ut till en individ, grupp eller organisation som gått utöver plikten att skydda flyktingar, internflyktingar eller statslösa.

Årets mottagare är Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel.

Tyskland var det land som tog emot flest flyktingar och asylsökande under 2015 och 2016, då bland annat konflikten i Syrien var som mest intensiv.

- Genom att hjälpa mer än en miljon flyktingar att överleva och återuppbygga, visade Angela Merkel stort moraliskt och politiskt mod, säger Filippo Grandi, chef för FN:s flyktingorgan UNHCR i ett uttalande.

För mer information och kontakt med Tusse, kontakta:

Ulrika Nilsdotter Brühl, kommunikationschef Sverige för UNHCR. 

073 746 41 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Med stöd av IKEA Foundation skickar svenska Better Shelter 3 000 nödbostäder till UNHCR:s insatser i Tchad.29.6.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

IKEA Foundation donerar motsvarande 77 miljoner kronor till Better Shelter för att stödja distributionen av nödboenden för sudanesiska flyktingar i Tchad. Flyktingboendena förvaltas av UNHCR och ger drägliga boendeförhållanden till över femton tusen människor på flykt från kriget i Sudan. Den första leveransen av flyktingboendena är redan på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye