Euro Accident Livförsäkring AB

Euro Accident förvärvar Haga Livscenter

Dela
Euro Accident köper Haga LivsCenter AB. I och med förvärvet får Euro Accident ensamrätt till Haga LivsCenters behandlingsprogram ”Balansen i livet” och ”Livsplaneringsprogrammet”. Hagas grundare, Fredrik Bengtsson, anställs också som konceptägare på produktavdelningen.

Förvärvet, som fullbordades den 3 oktober, innebär att Haga Livscenter AB blir ett helägt dotterbolag till Euro Accident Livförsäkring AB. Beslutet om förvärv är ett led i Euro Accidents övergripande strategi att i egen regi tillhandahålla viktiga tjänster på området förebyggande och skademinimerande insatser.
 
– Nu knyter vi Fredriks unika kompetens till Euro Accident och säkerställer att de två behandlingsprogrammen blir ett erbjudande till våra försäkrade som vi nu kan utveckla och förädla tillsammans med Fredrik under ett och samma tak, säger Maria Rylander produktchef på Euro Accident.

Haga Livscenter AB och Euro Accident har samarbetat sedan 2014 och från år 2018 har Fredrik Bengtsson varit anlitad som konsult på Euro Accident i projektet ”Åter-i-arbete”. Arbetet har skett i nära samarbete med skadereglerare för tjänstepensionsprodukterna där företaget har nått enastående resultat med förkortade sjukskrivningsperioder för Euro Accidents försäkringstagare.

Fredrik Bengtsson kommer i sin nya roll som konceptägare på produktavdelningen bland annat att ansvara för att implementera och utveckla åter-i-arbete-metoden i våra tre länder. Fokus kommer framförallt att ligga på försäkringar som ger ersättning vid lång sjukskrivning men också på spännande projekt i Euro Accidents barnförsäkring och en pilot i den nya sjukvårdsförsäkringen.

– Jag har valt att samarbeta med EA som Försäkringsbolag under flera år eftersom våra värderingar, sätt att se på hälsofrågorna och entreprenörsandan stämmer väl överens. I min nya roll ser jag fram emot att kunna bidra ännu mer till att filosofin och produkterna som skapar hållbara människor kan få prägla hela företaget i en riktning där vi tar täten i branschen och blir en samhällsaktör som kännetecknas av innovation och som gör skillnad på riktigt, säger Fredrik Bengtsson.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Euro Accident Livförsäkring AB
Euro Accident Livförsäkring AB
Svärdvägen 3 A
182 33 Danderyd

077-440 00 10https://euroaccident.com/se/

Om Euro Accident

Euro Accident är ett svenskt livförsäkringsbolag med över 2,0 miljarder kronor i årlig bruttopremieinkomst och över 350 medarbetare på kontor i Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Oslo, Stockholm, Växjö och Örnsköldsvik.

Med visionen om en trygg och frisk värld bidrar Euro Accidents försäkringar till att företag har hållbara medarbetare som kan arbeta och mår bra. Euro Accidents försäkringar distribueras av försäkringsförmedlare och partners till företag och deras medarbetare.

Läs mer på euroaccident.se.

Följ Euro Accident Livförsäkring AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Euro Accident Livförsäkring AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye