Ticket

Hit reser svenskarna på höstweekend

Dela
Att sommaren är över betyder inte att reslusten minskar – bokningar till höstens storstäder står stadigt. Många svenskar valde att stanna hemma även denna sommar till följd av passproblematik och långa flygplatsköer, vilket skapar ett ressug till hösten. Många väljer kortare weekendresor, där Barcelona och Berlin är två av resmålen som tar stora kliv i popularitet, enligt Tickets resestatistik.
Barcelona
Barcelona

När vi går mot höst lockar europeiska storstäder med sina sevärdheter, gastronomiska upplevelser och shopping. Barcelona och London är resmål som toppar listan, med bokningsökningar på 212 procent respektive 75 procent, jämfört med innan pandemin. Även Berlin och Nice klättrar starkt i höst, med ökningar på 103 procent respektive 67 procent. Höstens förlorare är långväga storstäder utanför Europa såsom New York och Los Angeles som tappar placering, där den sistnämna hamnar utanför topplistan i år.

-        De klassiska weekendresorna ligger varmt om svenskarnas hjärtan, såsom London, Barcelona, Paris och Berlin. I år är det främst Barcelona, Nice och Berlin som har tagit störst kliv uppåt på listan – och London är alltid populärt för höstweekends, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Generellt har priserna på höstresor gått ner med 10 procent i snitt, jämfört med innan pandemin. Biljetter till Barcelona har gått ner med 35 procent och Berlin har gått ner med 43 procent, vilket spelar in i den ökade populariteten. Utanför topplistan syns även Wien och Milano klättra stort, med en ökning på 156 procent respektive 76 procent. Med flera direktlinjer går det även snabbt att ta sig till de europeiska storstäderna under en helg.

-        Barcelona har både storstadspulsen, mängder av sevärdheter och en härlig havsbris, vilket gör det till en perfekt höstdestination. Även att Berlin lockar är förståeligt, med en otrolig restaurangscen, sevärdheter och historia vid varje gathörn, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Mest populära weekends hösten 2022

  1. London (5)
  2. Barcelona (11)
  3. Paris (3)
  4. Berlin (12)
  5. Rom (8)
  6. Nice (13)
  7. New York (4)
  8. Prag (6)
  9. München (15)
  10. Lissabon (2)

 

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade 1 april-31 augusti, med avresa den 8 september-31 november 2022. Siffror inom parentes är placering från samma period 2019.

Nyckelord

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning i 10 länder under varumärkena Ticket, AirnGo och Charter. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye