Astara Sweden

Astara anställer ny Sverigechef

Dela

Företaget Astara, som är verksamt inom bilhandel och mobilitetstjänster, har anställt Christian Lysholm som ny Brand Director för Sverige. Christian har i uppdrag att leda den svenska verksamheten som för närvarande är generalagent för varumärkena Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep och Alfa Romeo.  

Christian Lysholm är 45 år gammal och har hela sitt yrkesliv varit verksam i bilbranschen på generalagentsnivå, på Mazda och framförallt på Ford i en stor mängd olika ledningspositioner inom försäljning, affärsutveckling, marknadsföring och servicemarknad. Christian är född i Danmark men har jobbat inom den svenska bilbranschen sedan 2003. Hans senaste roll var Head of Operations på Ford Sverige, Hedin Motor Company AB.  

“Jag är otroligt tacksam över denna unika möjligheten att bygga upp Astaras närvaro på den svenska marknaden. Astara tog över den svenska verksamheten i slutet på 2021 och det har under kort tid gjorts en hel del framsteg. Det kvarstår dock en del utmaningar, inte minst med tillgången av bilar och reservdelar, och det kommer att kräva en stor insats för att nå de uppsatta målen och bygga en stark tillväxtplan. Men vi har alla ingredienser för att lyckas – en stark ägare, en tydlig framtidsvision, spännande bilar, engagerade återförsäljare och kompetenta medarbetare. Jag ser fram emot att kavla upp ärmarna och påbörja jobbet”, säger Christian Lysholm.

Miska Tammelin, MD Astara North Europe, säger ”Astara är ett globalt företag med en stark närvaro både i Europa och Latinamerika, och vår satsning på den svenska marknaden är en viktig del av vår framtida strategi. Med Christian i spetsen är jag övertygad om att vi har rätt förutsättningar för att kunna utveckla vår verksamhet i Sverige både på kort och långt sikt.”

Christian Lysholm påbörjade sin anställning hos Astara den 10 oktober 2022. 

Vid frågor, kontakta

Richard Lombardi, Marketing & PR Manager

richard.lombardi@astara.com

0722 304 410   

Bilder

Om

Astara Sweden
Astara Sweden



Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

Förhandstitt på helt nya Jeep Compass7.10.2024 10:15:00 CEST | Pressmeddelande

Jeep förhandsvisar nästa generation av Jeep Compass med en designskiss av den nya, fyrhjulsdrivna och kompakta SUV:en. Byggd på den mycket flexibla STLA Medium-plattformen kommer helt nya Jeep Compass att erbjudas med flera olika drivsystem, från 100% eldrift till hybrid och förbränningsmotor. Helt nya Jeep Compass kommer att erbjuda kunderna äkta Jeep-kapacitet, klassbäst prestanda och toppmodern teknik, oavsett vilket drivsystem de väljer. Nya Jeep Compass kommer att debutera i Europa med produktionstart år 2025 i Melfi, Italien och därefter utvidgas produktionen till Nordamerika och andra delar av världen under år 2026.

Säljstart för nya Alfa Romeo Junior Veloce4.10.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Försäljningsstart för prestandaversionen Junior Elettrica Veloce, den första 100% eldrivna modellen från Alfa Romeo. Nya Junior Elettrica Veloce är definitionen av sportighet: 280 hk och 345 Nm vridmoment, mekanisk Torsen differentialbroms, klassens mest direkta styrförhållande, breddad hjulspår med specifika fram- och bakre krängningshämmare, sportchassi och bromssystem samt 20-tums hjul. Nya Junior Veloce erbjuds med rek.ca pris fr 469.900 kr och går att beställa hos Alfa Romeo-återförsäljare fr.o.m idag.

FIAT firar 125 år och välkomnar nya modeller11.7.2024 17:30:00 CEST | Pressmeddelande

FIAT firade sitt 125-års jubileum "Smiling to the future” på “La Pista 500” i Turin. Grundat den 11 juli år 1899, är FIAT ett av de äldsta verksamma bilmärkena i världen och är nu redo för en ännu ljusare framtid. Världspremiärer för Fiat 500e Giorgio Armani - det yttersta uttrycket för italiensk excellens - och Fiat Grande Panda, den nya globala modellen som markerar FIAT:s återkomst till den globala marknaden. Premiär för nya Casa FIAT-utställningen på Pinacoteca Agnelli som skildrar varumärkets historia och dess koppling till Lingotto-byggnaden. Eventet finns tillgängligt på begäran via följande länk.

Save The Date  - FIATs 125-årsjubileum – Presskonferens med livestreaming10.7.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 11 juli 2024 kl 16.45 kommer Olivier Francois, FIAT VD , att hålla i “Smiling to the Future”, ett medieevent som organiserats för att fira FIATs 125-årsjubileum vid den historiska Lingotto-byggnaden i Turin. John Elkann, Stellantis ordförande, och Carlos Tavares, Stellantis VD, kommer att hålla huvudanföranden som en del av eventet. Följ livestreamingen och upptäck FIATs framtid samt invigningen av nya "Casa FIAT" (museum) vid Pinacoteca Agnelli. Klicka på denna LÄNK för att följa livestreamingen den 11 juli kl. 16.45.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye