Grant Thornton Sweden AB

Sökes: Tio nya medarbetare inom revision och redovisning i Östergötland

Dela
Från och med 1 maj slår revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton ihop sina kontor i Linköping och Norrköping. Båda mötesplatserna blir dock kvar. Sammanslagningen kommer inte heller att innebära att man minskar ner på personalstyrkan – tvärtom vill kontorschefen Josef Hagsten anställa minst tio nya medarbetare i Östergötland.
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping

- Under pandemin började de geografiska gränserna mer och mer suddas ut. När vi mestadels jobbade hemifrån och mötena var digitala, ökade också samarbetet över kontorsgränserna. Det skapar utveckling för våra medarbetare som får jobba med fler kunduppdrag. Vi ser också att det är något som kunderna uppskattar, då vi kan erbjuda ännu högre tillgänglighet och fler specialister, säger Josef Hagsten, kontorschef för de båda kontoren.

På pappret blir kontoren i Linköping och Norrköping alltså ett. Det skapar en tightare organisation och administration där man kommer kunna använda resurserna ännu mer effektivt. För medarbetarna innebär det att man får fler kollegor i det dagliga arbetet och kundteamen sätts samman över kontorsgränserna. Dörrarna till de två mötesplatserna är öppna för kunder som vill träffas fysiskt för möten eller andra event som Grant Thornton anordnar.

- Våra kunder vill ha en blandning av digitala möten och att träffas fysiskt, det är tydligt i våra undersökningar. Nu har vi två mötesplatser där vi kan ses och det är positivt. Det är så nära mellan orterna så vi kommer också i högre utsträckning kunna hålla inspirerande event där vi kan bjuda in till nätverkande för både näringslivet i Norrköping och Linköping, säger Josef Hagsten.

Full flexibilitet
När Grant Thornton möblerar om på kartan i Östergötland innebär det också full flexibilitet för medarbetarna. Redan innan pandemin var ett hållbart arbetsliv en viktig del av företagets strategi och efter pandemin har Grant Thornton valt att inte sätta upp centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar man ska vara på kontoret. Genom löpande pulsmätningar har man sett att medarbetarna har olika behov, en del får livspusslet att fungera bättre vid hemarbete, andra vill helst vara på kontoret varje dag.

- Generellt på Grant Thornton har vi sagt att det i första hand är kundernas behov som ska styra när man är på kontoret, sedan sätter varje team sina gemensamma ramar för vilket arbete och vilka möten som ska ske fysiskt på kontoret. Därutöver är det upp till var och en att välja fritt var det passar bäst att jobba utifrån sitt eget arbete, förklarar Josef Hagsten.

Vill anställa fler
Även om sammanslagningen innebär ökad effektivitet, så ser Josef Hagsten stärkt marknadspotential som en av de största fördelarna. Det innebär också att han vill anställa fler.

- Vi är idag cirka 60 medarbetare inom revision, redovisning, lön, skatt och rådgivning. Om jag får önska är vi 70 inom ett år. Det innebär att vi vill anställa tio nya revisorer och rådgivare. Jag hoppas att flexibiliteten och vårt fokus på hållbarhet ska locka både nyutexaminerade och de lite mer erfarna. Vi har fina kontor i både Linköping och Norrköping, och inom regionen jobbar vi också med Nyköping och Jönköping – det finns massor med spännande utveckling hos oss, lovar han.

För mer information:
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
josef.hagsten@se.gt.com
011 - 36 47 21

Kontakter

Bilder

Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

Finansieringsvillkor stark drivkraft för ökad hållbarhet hos entreprenörsföretagen31.1.2024 07:29:00 CET | Pressmeddelande

Vid årsskiftet infördes första steget av CSRD. Förutom att företag nu stegvis står inför mer omfattande hållbarhetsrapportering, innebär direktivet också ökad transparens och jämförbarhet. En färsk undersökning från Grant Thornton visar dock att medelstora bolag inte är fullt igång att mäta annat än finansiella nyckeltal. Detta trots att finansieringsvillkor som drivkraft för hållbarhetsarbete ökat från 12 till 47 procent på bara två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye