Grant Thornton Sweden AB

Sökes: Tio nya medarbetare inom revision och redovisning i Östergötland

Dela
Från och med 1 maj slår revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton ihop sina kontor i Linköping och Norrköping. Båda mötesplatserna blir dock kvar. Sammanslagningen kommer inte heller att innebära att man minskar ner på personalstyrkan – tvärtom vill kontorschefen Josef Hagsten anställa minst tio nya medarbetare i Östergötland.
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping

- Under pandemin började de geografiska gränserna mer och mer suddas ut. När vi mestadels jobbade hemifrån och mötena var digitala, ökade också samarbetet över kontorsgränserna. Det skapar utveckling för våra medarbetare som får jobba med fler kunduppdrag. Vi ser också att det är något som kunderna uppskattar, då vi kan erbjuda ännu högre tillgänglighet och fler specialister, säger Josef Hagsten, kontorschef för de båda kontoren.

På pappret blir kontoren i Linköping och Norrköping alltså ett. Det skapar en tightare organisation och administration där man kommer kunna använda resurserna ännu mer effektivt. För medarbetarna innebär det att man får fler kollegor i det dagliga arbetet och kundteamen sätts samman över kontorsgränserna. Dörrarna till de två mötesplatserna är öppna för kunder som vill träffas fysiskt för möten eller andra event som Grant Thornton anordnar.

- Våra kunder vill ha en blandning av digitala möten och att träffas fysiskt, det är tydligt i våra undersökningar. Nu har vi två mötesplatser där vi kan ses och det är positivt. Det är så nära mellan orterna så vi kommer också i högre utsträckning kunna hålla inspirerande event där vi kan bjuda in till nätverkande för både näringslivet i Norrköping och Linköping, säger Josef Hagsten.

Full flexibilitet
När Grant Thornton möblerar om på kartan i Östergötland innebär det också full flexibilitet för medarbetarna. Redan innan pandemin var ett hållbart arbetsliv en viktig del av företagets strategi och efter pandemin har Grant Thornton valt att inte sätta upp centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar man ska vara på kontoret. Genom löpande pulsmätningar har man sett att medarbetarna har olika behov, en del får livspusslet att fungera bättre vid hemarbete, andra vill helst vara på kontoret varje dag.

- Generellt på Grant Thornton har vi sagt att det i första hand är kundernas behov som ska styra när man är på kontoret, sedan sätter varje team sina gemensamma ramar för vilket arbete och vilka möten som ska ske fysiskt på kontoret. Därutöver är det upp till var och en att välja fritt var det passar bäst att jobba utifrån sitt eget arbete, förklarar Josef Hagsten.

Vill anställa fler
Även om sammanslagningen innebär ökad effektivitet, så ser Josef Hagsten stärkt marknadspotential som en av de största fördelarna. Det innebär också att han vill anställa fler.

- Vi är idag cirka 60 medarbetare inom revision, redovisning, lön, skatt och rådgivning. Om jag får önska är vi 70 inom ett år. Det innebär att vi vill anställa tio nya revisorer och rådgivare. Jag hoppas att flexibiliteten och vårt fokus på hållbarhet ska locka både nyutexaminerade och de lite mer erfarna. Vi har fina kontor i både Linköping och Norrköping, och inom regionen jobbar vi också med Nyköping och Jönköping – det finns massor med spännande utveckling hos oss, lovar han.

För mer information:
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
josef.hagsten@se.gt.com
011 - 36 47 21

Kontakter

Bilder

Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Starka nyckeltal från Grant Thornton Sverige – passerar två miljarder i omsättning19.6.2024 09:02:00 CEST | Pressmeddelande

Grant Thornton fortsätter att växa och släpper nu årsresultatet för 23/24. Bland milstolparna finns både att omsättningen passerar två miljarder i Sverige och att delägarkretsen når jämställdhetsmålet – som första stora bolag i revisionsbranschen. Vd Henrik Johansson summerar att starkt verksamhetsår som lägger grunden för fortsatt tillväxt och utveckling.

Grant Thornton första stora revisionsbyrån med jämställda delägare17.6.2024 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Grant Thornton är den första stora revisionsbyrån som uppnår jämställdhet i partnerkretsen: 40 procent av delägarna är nu kvinnor. Snittet i branschen bland de största aktörerna inom revision är 31 procent. Vd Henrik Johansson är stolt över att ha nått den magiska gränsen, men betonar samtidigt att detta är en milstolpe och att branschen har mycket kvar att göra. Nu sätter han ut flaggan för att även ägandet ska bli jämställt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye