Grant Thornton Sweden AB

Full flexibilitet när Grant Thornton öppnar nya kontoret i Stockholm

Dela
När restriktionerna nu släpps är det möjligt att successivt återgå till landets kontor. För Grant Thorntons närmare 500 medarbetare i Stockholm är återgången extra efterlängtad, de välkomnas nämligen till en helt ny mötesplats. Efter nästan två års hemarbete väntar ett nytt huvudkontor mitt i city. Kontorsytan är halverad, men man kommer få dubbla upplevelsen, lovar kontorschefen Monika Wannholm.
Foto: Grant Thornton
Foto: Grant Thornton

- Vi har skapat vårt nya kontor på Kungsgatan 57 med ledordet flexibilitet. Vi ser att både medarbetare och kunder vill samarbeta på ett annat sätt framåt. Kontoret är mer än en arbetsplats, det blir en mötesplats. Fokus är samarbete, inspiration, glädje och lärande. Dessutom såg vi långt innan pandemin att många skrivbord stod tomma eftersom mycket av arbetet sker ute hos kund eller på annan plats, säger Monika Wannholm.

Grant Thornton har valt att inte sätta upp centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar man ska vara på kontoret. Genom löpande pulsmätningar har man sett att medarbetarna har olika behov, en del får livspusslet att funka bättre vid hemarbete, andra vill helst vara på kontoret varje dag.

- Utifrån detta har vi sagt att det är full flexibilitet som gäller. I första hand är det kundernas behov som kommer styra när man är på kontoret, sedan sätter varje team eller avdelning sina gemensamma ramar för vilka möten och annan typ av arbete som sker fysiskt på kontoret. Därefter väljer var och en fritt vad som passar det egna arbetet bäst. Förutom att jobba från kontoret och hemmet, pratar vi ofta om ”den tredje platsen” som ofta är ute hos kund, men som även kan vara till exempel sommarstugan eller ett co-workingställe, säger Monika Wannholm.

54 procent av företagen vill ha hybridkontakt
Kunderna vill också mötas på ett nytt sätt framåt. Enligt en undersökning Grant Thornton gjort med 1000 beslutsfattare i medelstora företag svarar hälften att de vill ha en kombination av digitala möten och att träffas fysiskt. 26 procent svarar att de föredrar fysiska möten i första hand medan 15 procent föredrar endast digitala möten.

- I undersökningen svarar sju av tio företag att den största fördelen med att jobba digitalt är effektiviteten, att man sparar tid, men samtidigt tycker 62 procent att relationen blir lidande. I tillägg till undersökningen kan vi konstatera att vår egen kundnöjdhet ökat under pandemin, vilket är ett kvitto på att vi lyckats stötta kunderna väl även digitalt. Men långsiktigt tror vi också på att varva digitala möten med fysiska träffar, säger Monika Wannholm.

Grant Thorntons nya kontor på Kungsgatan 57 i Stockholm är hemvist för närmare 500 medarbetare. Det är också företagets nya huvudkontor. Vid årsskiftet gick flytten från Sveavägen 20 där huvudkontoret låg sedan 2008.

- Vi följer rekommendationen om en successiv återgång och ser fram emot att kunna samla alla medarbetare för en invigning längre fram i vår. Och i maj kommer vi bjuda in kunderna till öppet hus. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla mina kollegor öppna upp dörrarna till vår nya moderna mötesplats – mitt i city, med entré i gatuplan. Det kan inte bli bättre, säger Monika Wannholm.

För mer information, vänligen kontakta
Monika Wannholm, kontorschef i Stockholm
monika.wannholm@se.gt.com 
08-563 070 45

Kontakter

Bilder

Foto: Grant Thornton
Foto: Grant Thornton
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

Finansieringsvillkor stark drivkraft för ökad hållbarhet hos entreprenörsföretagen31.1.2024 07:29:00 CET | Pressmeddelande

Vid årsskiftet infördes första steget av CSRD. Förutom att företag nu stegvis står inför mer omfattande hållbarhetsrapportering, innebär direktivet också ökad transparens och jämförbarhet. En färsk undersökning från Grant Thornton visar dock att medelstora bolag inte är fullt igång att mäta annat än finansiella nyckeltal. Detta trots att finansieringsvillkor som drivkraft för hållbarhetsarbete ökat från 12 till 47 procent på bara två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye