Einar Mattsson

”Det är viktigt att våra fastigheter är trivsamma, trygga och hemtrevliga. Det eftersträvar vi dagligen.” — fredagsporträttet med Isabelle Säfström

Dela
Med proffsig hantering hjälper Servicecenter-medarbetaren Isabelle Säfström Einar Mattssons kunder på flera ställen. Trots utbildning inom andra områden och det stora matintresset är det stora intresset för kundnöjdhet påtaglig. Möt Isabelle med kaffe på morgonen, så får du ett hjälpsamt leende och förmånlig hjälp tillbaka. Lär känna receptskaparen Isabelle med koppling till både Dalarna och Jordanien:
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson

Berätta, hur hamnade du på Einar Mattsson? 
— Det var via en vän, Sarah Gunnarsson, som kontaktade mig och tyckte jag skulle söka tjänsten som receptionist. Då jobbade jag på ett hotell i Vasastan och tyckte det lät spännande med miljöombyte till en bransch jag inte var bekant med. Det kändes rätt från första mötet, så när jag blev erbjuden tjänsten, tackade jag ja utan att tveka.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
— Sedan i våras jobbar jag på kundservice där vi besvarar frågor i telefon och e-post och jag trivs jättebra. I receptionen är du ansiktet utåt, på kundservice är vi rösten utåt. Jag tycker det är fint att få göra skillnad i folks liv. Detta märkte jag speciellt mycket under pandemin då vi blev klassade som en samhällsviktig tjänst. Det handlar inte bara om att ha tak över huvudet utan det är viktigt att våra fastigheter är trivsamma, trygga och hemtrevliga. Det eftersträvar vi dagligen.

Varför är det roligt att jobba just i fastighetsbranschen? 
— Det är, minst sagt en levande bransch. Att få en inblick från ax till limpa; från nyproduktion till förvaltning och allt där omkring. I min tjänst får jag verkligen inblick i våra olika avdelningar och hur Einar Mattsson förändrar Stockholm med att bygga bostäder och skapa trygghet i olika områden.

Hur ser du på din karriär framåt? Vad gör du om tio år? 
— Vilken svår fråga. Min förhoppning är att jag fortfarande trivs lika bra inom Einar Mattsson som jag gör i dagsläget och att Einar Mattsson trivs med mig. Dataskydd, administration och arbetseffektivisering brinner jag lite extra för. Att få djupdyka mer kring det vore spännande.

Vad är viktigast när du jobbar med service? 
— Att vara lyhörd, ha förmågan att läsa mellan raderna och förstå vad kunden/kollegan vill ha hjälp med. Särskilt när de själva inte riktigt vet. Med en positiv inställning och ett leende på läpparna kommer du väldigt långt.

Du har prata med hundratals hyresgäster. Hur hjälper jag bäst en upprörd person? 
— Lyssna. När någon är upprörd är det oftast inte på en specifik person utan mer på en upplevd situation. Känner personen sig hörd och omhändertagen blir mötet oftast mycket bättre. Då är det lättare att vända upplevelsen till något positivt. Ibland kan det till och med hända att jag får ett skratt i slutet av samtalet.

Vad är det för känsla en hyresgäst eller kund ska ha efter ett samtal eller möte med Einar Mattsson? 
— Det viktigaste för mig är att avsluta ett samtal eller möte med vetskapen om att vi både mött och förstått varandra. Jag önskar att hyresgästen känner sig omhändertagen och lyssnad på. Att personen i fråga känner att vi ger ett personligt och engagerande bemötande och bidrar till en lösning på problemet.

Hur ser en drömdag på jobbet ut för dig? 
— Den startar som bäst med två koppar kaffe, innan dess är jag mer utmanande att ha att göra med. Dagen blir varierande med olika ärenden och tempo. Då trivs jag som fisken i vattnet. Att kunna varva mina ordinarie arbetsuppgifter med mitt uppdrag inom dataskydd och som inhoppare på vårt Hjulstakontor tycker jag är jätteroligt. Och det allra mest värdefulla — jag älskar att skratta med mina kollegor!

Vem beundrar du inom koncernen?
— Det är många jag beundrar inom koncernen. Det jag beundrar mest är den varma känslan som förmedlas mellan alla kollegor. Drivet att hjälpa till och att vi har roligt på vårt arbete. Jag imponeras också över hur vi strävar åt samma mål oavsett vilken avdelning vi är på. Jag upplever att vi verkligen lever efter att ”Nästa kapitel ska vara det bästa i Einar Mattssons historia”.

— Under mina första dagar i receptionen minns jag ett specifikt ärende då jag behövde hjälp från en förvaltare. Det visade sig att jag hade ringt fel förvaltare. Han hjälpte mig oavsett trots att det inte var hans fastighet. Det är ett typiskt exempel på att vi stöttar varandra här i vårt dagliga arbete.

Vad har du för intressen? 
— Matlagning är min största passion. Det finns inget bättre än att bjuda in till en riktig pangmiddag! Jag skriver egna recept och komponerar ihop en kokbok vilket tar en hel del tid. Jag är också utbildad inrednings- och produktdesigner och sysslar ofta med det på fritiden, både hemma och till nära och kära. I skrivande stund bygger jag just nu en konstinstallation hemma.

Om du tvingas se en och samma film 20 gånger i rad, vilken skulle du välja?
— ”Gone in 60 seconds” från 2000, rakt av. Kanske lite av en skämsfilm, men jag bjuder på det. Det är en nervkittlande actionrulle med snabba bilar och fängslande karaktärer. En vän till mig fick en gång köra Eleanor, frontbilen i filmen, en Ford Mustang Sportsroof från 1971. Färden filmades från passagerarsätet och jag fick äran att åka med över nätet.

När var du senast stolt över dig själv och vad hade du gjort då?
— Förra helgen anordnade jag en middag hemma för de närmsta vännerna då en av dem fyllt jämnt. Med allas livspussel är det svårt att få till en träff med hela gänget. Så jag lagade en riktig succémiddag och det var en av de finaste kvällarna på länge. Jag är stolt över att ha så kära vänner i mitt liv.

Hur skulle du sammanfatta dig själv om du bara fick välja tre ord?
— Lyhörd, skrattglad, pålitlig.

Berätta något få vet om dig.
— Jag är lite av en globetrotter. När jag var 10 år flyttade min familj till London där vi bodde i sju år. När vi flyttade till Sverige blev det så att vi flyttade till vår släktgård i en liten by i Dalarna där min syster och jag är tolfte generationen. En stor omställning från storstadslivet, men jag stortrivdes. Två dagar efter studenten tog jag min kusin under armen och flyttade till Florens. Där stannade jag i ett par år, eftersom jag behövde känna stadspulsen igen. Jag älskar att resa och lära känna olika kulturer och världens mat. Jag har en förkärlek till mellanöstern då mina föräldrar bott en längre tid i både Jordanien och Saudiarabien.

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är roliga och spännande projekt med en mycket fin slutprodukt” — Einar Mattssons fredagsporträtt med Frida Tavana17.5.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Energispridande och gladlynt tar sig entreprenadingenjör Frida Tavana sig an ett av byggbolagets projekts ekonomistyrning och koll på kvalitet och miljö. Efter bara ett halvår har hon snabbt kommit in i arbetet. Med stor kommunikativ förmåga och stor tillit till kunniga kollegor går dagarna fort på projekten. Fritiden ägnas åt massa saker, då Frida är genuint nyfiken på nya människor och platser. Lär känna Frida i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka16.5.2024 08:31:00 CEST | Pressmeddelande

Under april 2024 har Einar Mattsson förvärvat mark i Jarlaberg, i närheten av Nacka Forum. På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 - 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett trivsamt torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025. Säljare av marken är Svenska Nyttobostäder AB.

Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet13.5.2024 05:58:00 CEST | Nyheter

Slakthusområdet var en gång det ställe där Sveriges modernaste och största slakterier låg. Sedan har andra verksamheter funnits där och nu handlar det om att nå Stockholms stads mål om att skapa återskapa en plats med där bostäder, företag, fokus på mat, kultur och upplevelser samsas. Inte bara för de boende i området utan också för alla stockholmare.

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt7.5.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye