Åklagarmyndigheten

Rättegång inleds där en 27-årig man är åtalad för våldtäkt mot barn i Borås

Dela
I dag tisdag inleds rättegången där en före detta lärare är åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn, sexuella ofredanden, barnpornografi och misshandel. Åklagaren kommer att vara tillgänglig efter att sista förhandlingsdagen är avslutad.

Åtalet omfattar ett 30-tal åtalspunkter. Den misstänkte har varit frihetsberövad sedan sommaren 2022 och är avstängd från skolan sedan sommaren 2021.

Målnummer i Borås tingsrätt: B 2266-21.

Kontakt

Åklagaren är tillgänglig för media efter att sista förhandlingsdagen är avslutad. Sista dag är planerad till 1 november, med reservdag 3 november.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye