Här är juryn som ska utse Årets AI svensk 2022

Dela
Idag presenteras juryn som ska utse Årets AI svensk 2022. Årets jury består av handplockad spetskompetens inom digitalisering från näringslivet, offentlig sektor och akademin.

Årets AI svensk är en utmärkelse som delas ut av bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige till en person som med sitt arbete och kunskap inspirerar, utmanar, engagerar och bidrar till verklig förändring. Ordförande i juryn är TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg:

- Med priset Årets AI svensk vill TechSverige lyfta fram de personer som verkligen bidragit till att visa på den enorma potential AI har för hela samhället och som har främjat utvecklingen. Vi ser fram emot att få jobba med de inkomna nomineringarna, konkreta exempel på där AI har spelat en central roll och människorna bakom.

Här är juryn i sin helhet:

Christian Guttmann, Executive Director, Nordic Artificial Intelligence Institute
Halil Radogoshi, Senior rådgivare, Skogsstyrelsen
Daniel Akenine, Nationell teknikchef, Microsoft
Sarah Wamala Andersson, Professor, hälso- och välfärdsteknik, Mälardalens högskola
Fredrik Heintz, Professor, Datavetenskap, Linköpings universitet
Daniel Gillblad, Co-Director for AI Sweden & Director of Chalmers AI Research Center
Elena Fersman, VP, Head of Global AI Accelerator, Ericsson
Robin Teigland, Professor, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers Tekniska Högskola
Louise Callenberg, Teolog och entreprenör, vd Singula
Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör TechSverige

Fram till fredagen den 11 november tas nomineringar till priset emot på aretsaisvensk.se och vinnaren offentliggörs under det digitala eventet Årets AI svensk senare i november.

Om Årets AI svensk:  

Årets AI svensk är ett pris som delas ut av TechSverige. Utmärkelsen går till en person som bidragit till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Det är tredje året i rad som priset delas ut och fjolårets vinnare var Danica Kragic Jensfelt, professor vid KTH. Läs mer om priset på aretsaisvensk.se. 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

Lansering av plattform för att främja digital kompetens13.10.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum