Einar Mattsson

Einar Mattsson samarbetar med Stockholms Stadsmission genom modellen Bostad först

Dela
Einar Mattsson har startat ett samarbete med Stockholms Stadsmission utifrån modellen Bostad först. Syftet är att ge personer i hemlöshet med bakomliggande psykosocial problematik möjlighet till en egen bostad med extra boendestöd för att på sikt kunna ta över hyreskontraktet på egen hand. Både svensk och internationell forskning visar att modellen fungerar, upp till 80 procent har kvar sina boenden.
Fastighetchef EMF
Fastighetchef EMF

 – Att få en bostad är helt avgörande för att få en stabilare tillvaro.Genom Stockholms Stadsmission och Bostad först-modellen stöttar vi de boende hela vägen, utifrån de behov de har. En del behöver mer, andra nästan inget stöd alls. Det gör vi bland annat med trygghetsteam på kväller och helger, beredskapstelefon dygnet runt och kundservice dagtid. Vi är väldigt glada för samarbetet med Einar Mattsson och hoppas att fler fastighetsägare ser potentialen i att arbeta mer aktivt med till exempel Bostad först i sitt hållbarhetsarbete, säger Pernilla Parding, programansvarig Socialt Hållbara Bostäder på Stockholms Stadsmission.

Stockholms Stadsmissions förmedlar bostäder enligt Bostad först-modellen till barnfamiljer, unga vuxna, ensamstående föräldrar och äldre som har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden av egen kraft. Ofta kan det vara svårt att ta sin in på bostadsmarknaden på grund av låg inkomst, kort kötid eller avsaknaden av eget kontaktnät som kan hjälpa till. Bostad först-stöd sätts in om den enskilda hyresgästen har en komplex problematik utöver hemlöshet, och har behov av stöd för att kunna bo bra och bo kvar.  

 – Vi har redan förmedlat den första bostaden. Jag fick ett stort förtroende för Stockholms Stadsmission och Bostad först. Enligt modellen får hyresgästenstöd så länge det behövs, även då de fått sitt förstahandskontrakt. Då klarar fler av övergången från att vara andrahandshyresgäst till det egna förstahandskontraktet. Stockholms Stadsmissions ständiga närhet är också en viktig faktor för att grannarna i huset kan känna sig trygga, säger Einar Mattssons Fastighetschef Martin Fors.  

Om Bostad först-modellen 

Tanken är att deltagaren i Bostad först ska bo på samma premisser som vilken hyresgäst som helst. Därutöver har de en individuell handlingsplan och regelbunden kontakt med Bostad först-teamet. Modellen som ursprungligen kommer från USA rekommenderas av Socialstyrelsen och används som nationell strategi mot hemlöshet i Finland.  

Avsiktsförklaringen tecknades mellan Einar Mattsson Fastighets AB och Stockholms Stadsmission under augusti 2022. Einar Mattsson har sedan tidigare även ett avtal om sociala bostäder med Stockholms stad. 

Nyckelord

Bilder

Fastighetchef EMF
Fastighetchef EMF
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson AB  

Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattssonsfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 200 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.  

 

Om Stockholms Stadsmission 

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att stötta de mest utsatta i samhället. 

 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är roliga och spännande projekt med en mycket fin slutprodukt” — Einar Mattssons fredagsporträtt med Frida Tavana17.5.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Energispridande och gladlynt tar sig entreprenadingenjör Frida Tavana sig an ett av byggbolagets projekts ekonomistyrning och koll på kvalitet och miljö. Efter bara ett halvår har hon snabbt kommit in i arbetet. Med stor kommunikativ förmåga och stor tillit till kunniga kollegor går dagarna fort på projekten. Fritiden ägnas åt massa saker, då Frida är genuint nyfiken på nya människor och platser. Lär känna Frida i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka16.5.2024 08:31:00 CEST | Pressmeddelande

Under april 2024 har Einar Mattsson förvärvat mark i Jarlaberg, i närheten av Nacka Forum. På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 - 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett trivsamt torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025. Säljare av marken är Svenska Nyttobostäder AB.

Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet13.5.2024 05:58:00 CEST | Nyheter

Slakthusområdet var en gång det ställe där Sveriges modernaste och största slakterier låg. Sedan har andra verksamheter funnits där och nu handlar det om att nå Stockholms stads mål om att skapa återskapa en plats med där bostäder, företag, fokus på mat, kultur och upplevelser samsas. Inte bara för de boende i området utan också för alla stockholmare.

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt7.5.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye