Studentlitteratur AB

Roger Säljö vinner Läromedelsförfattarnas pris i kategorin Kurslitteratur

Dela
Studentlitteraturs författare Roger Säljö prisas av Läromedelsförfattarna i kategorin Kurslitteratur – Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur. Han är bland annat redaktör för boken Känsliga frågor, nödvändiga samtal – Att lära om kontroverser som getts ut av Studentlitteratur.
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson

– Vi är otroligt stolta när våra författare och deras författarskap uppmärksammas med ett pris som detta. Det visar på den relevans och höga kvalitet vår kurslitteratur håller och vilket engagemang som finns hos våra författare. Det är såklart extra roligt när det rör sig om en författare som Roger som gett ut ett flertal böcker genom oss, säger Studentlitteraturs VD, Stefan Persson.

Läromedelsförfattarpriset har sedan 2020 delats ut årligen i tre olika kategorier – Läromedel, Kurslitteratur samt Läromedelsförfattarnas särskilda pris. Priset är till för att lyfta författarnas viktiga roll i utbildningssverige.

Få personer har som Roger Säljö påverkat lärares förhållningssätt till utveckling och lärande. Han har i sin gärning över decennier visat på lärobokens betydelse och listan över böcker och artiklar han har skrivit är lång. Roger Säljö är ständigt engagerad i frågan om vad bildning innebär, inte minst i ett allt mer digitaliserat samhälle.

– Så lyder motiveringen, och vi vill stolt gratulera Roger Säljö till denna fina utmärkelse. Studentlitteraturs mål är och har alltid varit att förbättra lärandet och skapa resultat för elever, studenter, lärare och andra yrkesverksamma. För att uppnå detta mål krävs väl genomarbetad litteratur på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, och därför är vi glada att ha författare som Roger Säljö, säger VD Stefan Persson.

Mer om Läromedelsförfattarnas pris hittar du här: https://www.mynewsdesk.com/se/laeromedelsfoerfattarna/pressreleases/haer-aer-aarets-vinnare-av-laeromedelsfoerfattarnas-pris-3214614

Kontakter

Bilder

Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Student får pris för bästa rättsteoretiska examensarbete29.8.2023 14:43:07 CEST | Pressmeddelande

För andra året delas David Reidhavs pris ut för bästa rättsteoretiska examensarbete. När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp (Studentlitteratur, 2019). Nu används boken som litteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till priset.

Ny digital studieplattform hjälper studenter klara studierna27.10.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu lanseras den nya digitala studieplattformen Studora – ett digitalt studierum där studenter på universitet och högskolor erbjuds kurslitteratur tillsammans med kompletterande studieverktyg såsom poddar, kapitelsammanfattningar och filmer, som hjälper dem att klara sina studier. Plattformen är utvecklad av Studentlitteratur, vars ambition är att samla branschens aktörer och erbjuda en helhetslösning som underlättar och förenklar lärandet för landets studenter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum