Arenagruppen

Ny chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé

Dela
I dag börjar Elinor Odeberg som chefsekonom på den fackligt finansierade tankesmedjan Arena Idé. Elinor Odeberg kommer senast från Finansdepartementet.
Elinor Odeberg.
Elinor Odeberg.

– Löntagarna behöver en röst i den ekonomiska debatten. Det är särskilt viktigt i ett läge med hög inflation och stundande lågkonjunktur. Ofta får bankernas och näringslivets intressen stå oemotsagda, säger Elinor Odeberg.

– Arena Idé har en unik position som tvärfackligt finansierad tankesmedja och jag ser fram emot att bidra till en progressiv samhällsdebatt. Som chefsekonom för Arena Idé kommer jag att fokusera på fördelningspolitik och välfärdens finansiering, säger Elinor Odeberg.

– Det här innebär en viktig förstärkning av vår opinionsbildning. Elinor Odeberg kommer att bidra med skarpa analyser och bygga ett viktigt nätverk av ekonomer och experter, säger Lisa Pelling, chef för Arena Idé.


Om Elinor Odeberg

Elinor Odeberg kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Elinor är ekonomhistoriker med gedigen utredningserfarenhet, bland annat som chefsutredare för Socialdemokraterna och utredare på fackförbundet Kommunal, och har en bakgrund som debattör och skribent. 

Elinor Odeberg nås på elinor.odeberg@arenagruppen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elinor Odeberg.
Elinor Odeberg.
Ladda ned bild

Om

Arenagruppen
Arenagruppen
Barnhusgatan 4
111 23 Stockholm

http://arenagruppen.se

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med löntagarperspektiv. Vi fokuserar på frågor inom arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Läs mer om Arena Idé

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

För att bekämpa inflationen krävs en ny ekonomisk politik4.9.2023 09:31:19 CEST | Pressmeddelande

Kan vi få ned inflationen med andra verktyg än räntehöjningar? Det ska framstående ekonomer diskutera på en konferens i Stockholm den 21 september. Bland talarna finns nationalekonomen Isabella Weber som tagit den internationella debatten om inflationsbekämpning med storm. Hon kommer att prata om vinsternas roll i inflationen (”sellers’ inflation”) och de historiska erfarenheterna av prisregleringar.

Ny rapport ifrågasätter sambandet mellan socialdemokratins minskning och de högerradikala partiernas ökning9.6.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste 20 åren har socialdemokratiska partier i Europa genomgått en historisk minskning i väljarstöd, samtidigt som högerradikala partier rönt allt större framgångar. Detta har banat väg för föreställningen att radikalhögerns framgångar framförallt beror på att socialdemokratiska partier förlorat arbetarklassväljare till partier som Sverigedemokraterna. En ny rapport från Arena Idé visar att bilden inte stämmer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum