Arenagruppen

Ny chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé

Dela
I dag börjar Elinor Odeberg som chefsekonom på den fackligt finansierade tankesmedjan Arena Idé. Elinor Odeberg kommer senast från Finansdepartementet.
Elinor Odeberg.
Elinor Odeberg.

– Löntagarna behöver en röst i den ekonomiska debatten. Det är särskilt viktigt i ett läge med hög inflation och stundande lågkonjunktur. Ofta får bankernas och näringslivets intressen stå oemotsagda, säger Elinor Odeberg.

– Arena Idé har en unik position som tvärfackligt finansierad tankesmedja och jag ser fram emot att bidra till en progressiv samhällsdebatt. Som chefsekonom för Arena Idé kommer jag att fokusera på fördelningspolitik och välfärdens finansiering, säger Elinor Odeberg.

– Det här innebär en viktig förstärkning av vår opinionsbildning. Elinor Odeberg kommer att bidra med skarpa analyser och bygga ett viktigt nätverk av ekonomer och experter, säger Lisa Pelling, chef för Arena Idé.


Om Elinor Odeberg

Elinor Odeberg kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Elinor är ekonomhistoriker med gedigen utredningserfarenhet, bland annat som chefsutredare för Socialdemokraterna och utredare på fackförbundet Kommunal, och har en bakgrund som debattör och skribent. 

Elinor Odeberg nås på elinor.odeberg@arenagruppen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elinor Odeberg.
Elinor Odeberg.
Ladda ned bild

Om

Arenagruppen
Arenagruppen
Barnhusgatan 4
111 23 Stockholm

http://arenagruppen.se

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med löntagarperspektiv. Vi fokuserar på frågor inom arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Läs mer om Arena Idé

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

Varför gör vi inte uppror? Ny film av Göran Hugo Olsson och Roxy Farhat ifrågasätter konsumtionssamhället2.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Klimatet havererar, demokratin nedmonteras och glappet mellan de fattiga och rika bara ökar. Varför gör inte fler uppror? Den frågan ställer dokumentärfilmaren Göran Hugo Olsson och konstnären Roxy Farhat i sin nya film "The Society of the Spectacle". En omskakande, vass och humoristisk dokumentär som belyser dagens passiviserade konsumtionssamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum