Åklagarmyndigheten

Två män anhållna för mord i Gävle

Dela
Efter skottlossningen på lördagskvällen den 5 november där en man dödades i stadsdelen Sätra i Gävle sitter två män anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord, båda är under 18 år.

Det är fortfarande tidigt i utredningen och det råder förundersökningssekretess. Utredningen kommer fortsätta med förhör, brottsplatsundersökning och insamling av bevismaterial. Tingsrätten i Gävle har utsett offentliga försvarare för de anhållna.

Det kan för närvarande inte uteslutas att ytterligare misstänkta personer finns.

Fristen för att begära de misstänkta häktade är på onsdag kl. 12.

Åklagarmyndighetens ärende: AM 152375-22.

Kontakt

Åklagare under söndagen är vice chefsåklagare Micael Dahlberg vid Åklagarkammaren i Gävle. Han är tillgänglig för media för kortare kommentarer på telefon 010-562 68 49 i dag klockan 12.15–13.15.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye