Trafikverket

Nu öppnas nybyggda E20 förbi Vårgårda för trafik

Dela
Trafikverket bygger ut E20 i Västra Götaland i etapper över flera års tid för smidigare resor. Den 10 november öppnar den nybyggda delen av E20 förbi Vårgårda. Sträckan som är 4 kilometer lång har byggts om och är nu mötesfri och försedd med mitträcken för att öka säkerheten.

Arbetet har pågått i knappt två år, sen februari 2020.

– Det känns väldigt bra att etappen E20 förbi Vårgårda är klar och att vi kan släppa på trafiken. Vi har vi har utökat så att det är två körfält i varje riktning på tre fjärdedelar av sträckan. Korsningen för de som ska mot Herrljunga har ersatts av en trafikplats. Totalt ger allt en stor förbättring för framkomligheten och säkerheten på vägen, säger Anton Djurberg, projektledare på Trafikverket,


Den nya hastighetsbegränsningen förbi Vårgårda är 100 km/h från tidigare 80 km/h och en kortare sträcka med 60km/h.

– Det positiva är att det leder till restidsförkortningar, nu när vi har gjort vägen säkrare, genom mötesseparering och sidoräcken. Det blir också en kapacitetsökning genom att vi byggt korsningar och ersatt dessa med trafikplatser, fortsätter Anton.

I samband med ombyggnationen av E20 förbi Vårgårda har ytterligare förbättringar gjorts. Den tidigare plankorsningen vid väg 181 har byggts om till en mötesfri trafikplats, Fagrabo. Under väg 181 finns nu också en cykelväg som fortsätter utmed en del av väg 1910 (Stockholmsvägen).

Ombyggnaden av E20 ger bättre trafiksäkerhet och framkomlighet för både transporter och människor samtidigt som det gör regionens olika delar mer sammanlänkade.

Läs mer om E20 förbi Vårgårda på www.trafikverket.se/e20-forbi-vargarda

Nyckelord

Kontakter

För mer information


Kontaktperson:


Anton Djurberg, projektledare på Trafikverket, telefon 010-123 13 87
anton.djurberg@trafikverket.se


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye