Specsavers Sweden AB

Specsavers satsar i Karlstad

Dela
Nu expanderar Specsavers i Karlstad – butiken på Drottninggatan har byggts om och blivit större. Nyöppning sker fredagen den 11 november. Fler personer har anställts och befintlig personal har vidareutbildats under året, allt för att öka kapaciteten för bland annat synundersökningar. – Vi satsar för fullt, efterfrågan är stor och nu kan vi ta hand om fler kunder, säger Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad och även butiken i köpcentrumet Bergvik.
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).

Det är Specsaversbutiken på Drottninggatan i centrala Karlstad som byggts ut (den gamla frisersalogen i lokalen bredvid gav 25 extra kvadratmeter) och byggts om enligt optikkedjans nya moderna inredningskoncept som går i en skandinaviskt ljus och öppen stil.

Nu kommer vi äntligen att kunna öka vår kapacitet. Vi har fyra synundersökningsrum i lokalerna men har inte kunnat utnyttja dem till fullo på grund av trångboddhet. Nu får vi fler separerade ytor, bättre flöden och kan hålla i gång alla rum, säger Tomas Hagvall.

Efterfrågan på just synundersökningar har sannerligen inte minskat i deras upptagningsområde, det vill säga hela Värmland och en del av Dalsland.

Inför öppningen har vi anställt tre personer och vidareutbildat fem optikerassistenter till kliniska assistenter. Vi jobbar mycket med optiker på distans, och då är det viktigt att vi har utbildat vår personal ytterligare då en klinisk assistent får mer ansvar. Dessutom har vi ny modern teknik som möjliggör att vi kan hjälpa fler. Men behovet av optiker är alltid stort, vi letar hela tiden, säger Helena Sääker.

När Tomas Hagvall och Helena Sääker öppnade sin butik i Bergvik var pandemin ett faktum, men de tvekade inte då, och samma inställning präglar deras satsning på den tillbyggda och renoverade butiken som öppnar den 11 november:

Vi satsar utan tvekan, trots att det är lite tuffare tider i samhället. Att ta hand om sin ögonhälsa kommer att fortsätta att vara viktigt och vi tror på det vi gör och märker att våra kunder trivs med oss, säger Helena Sääker.

Kontakter

Bilder

Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Ladda ned bild

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra  priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka  40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade  sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Faktumförsäljare i Karlstad fick hjälp med ögonhälsan24.5.2024 13:58:46 CEST | Pressmeddelande

Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden hjälper människor som lever på marginalen att ta hand som sin ögonhälsa. Nyligen bjöd Specsavers Karlstad in stadens Faktumförsäljare till fri synundersökning och glasögon: – Det var ett bra tag sedan jag testade synen senast senast, Synen är en så stor del av ens livskvalitet, säger Vienna, som var en av de Faktumförsäljare som i veckan fick hjälp genom

4 av 10 svenskar använder inte solglasögon: Optikerns råd - njut av solen, men skydda ögonen16.5.2024 12:14:23 CEST | Pressmeddelande

Solen flödar över Sverige, men som många vet behöver vi vara lite försiktiga med hur vi exponerar oss för solen. En statistisk undersökning gjord av Kantar Sifo visar dock att så många som 4 av 10 svenskar inte använder solglasögon på våren: – Precis som man använder solskyddsfaktor för huden bör man skydda ögonen från solen med solglasögon, inte minst på våren då solens strålar är extra starka, säger Caroline Schiller, optiker och produktchef på Specsavers.

Faktumförsäljare fick fri synundersökning och glasögon hos Specsaversbutik i Göteborg7.5.2024 13:08:39 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon för Faktumförsäljare - då ringlade kön lång utanför Specsavers butik på Kungsgatan i centrala Göteborg. – Det var över tio år sedan jag kollade synen senast, jag har inte haft råd tidigare, säger Ulf Gustafsson, Faktumförsäljare som nu fick hjälp genom Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden som genomfördes för andra året i rad i staden.

Great Place to Work utser Specsavers till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser™ 202419.4.2024 10:27:10 CEST | Pressmeddelande

Optikkedjan Specsavers är återigen placerade topp tio på listan över Sveriges bästa arbetsplatser™. Rankad som nummer nio bland stora organisationer med över 250 anställda. Placeringen är ett tydligt kvitto på en uppskattad arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

Grön linje på gatorna i Umeå uppmärksammar synskadades vardag13.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

För synskadade i Umeå är vardagen fylld av stora och små hinder – och för att påminna om detta möts Umeborna idag av en grön linje som tar omvägar runt olika slags hinder inne i köpcentrumet Avion shopping i Umeå. Genom den gröna linjen vill Synskadades Riksförbund (SRF) Västerbotten och Specsavers i Umeå också skapa kännedom om Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med frågor som rör utmaningar i det dagliga livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye