Åklagarmyndigheten

Åtalsbeslut om grovt spioneri

Dela
På fredag den 11 november kl. 10.30 förväntas åklagare väcka åtal i ett ärende avseende grovt spioneri och grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media på telefon när åtal är väckt.

Mycket av uppgifterna i förundersökningen är hemliga och åklagarna kommer därför ha begränsade möjligheter att prata om utredningens innehåll.

Åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål leder förundersökningen som bedrivs av Säkerhetspolisen.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 14349-21.

Pressmeddelande när männen häktades

Kontakt

Åklagaren kommer att vara tillgänglig på telefon fredag 11 november kl. 10.30-16.00. När åtal är väckt skickas pressmeddelande med kontaktuppgifter. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye