Vänsterpartiet Stockholms stad

Nytt högre mål för byggandet av allmännyttiga hyresrätter

Dela
I Stockholms stads budget för 2023 sätter det rödgröna styret ett nytt högre mål för hur många hyresrätter som stadens allmännyttiga bostadsbolag ska bygga. Det nya målet är 3500 lägenheter under mandatperioden.
Bild på Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.
Bild på Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Det är i Stockholms stads budget för nästa år som det nya högre målet finns inskrivet. Tidigare har målet varit 600 allmännyttiga hyresrätter om året.

- Vi står inför ett tufft ekonomiskt läge i Sverige med en kommande lågkonjunktur och då är det viktigare än någonsin att kommunerna håller uppe allmännyttans byggande. Vi har ju fortfarande ett väldigt stort behov av hyresrätter med hyror som vanligt folk har råd med och dessutom är det viktigt för jobben i byggbranschen, säger Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd.

I budgeten införs även ett nytt direktiv för de allmännyttiga bostadsbolagen som handlar om varsamhet vid upprustningar och renoveringar. Syftet är att arbeta mer hållbart, värna kulturhistoriskt klassade värden och säkra hyresgästernas möjlighet att bo kvar även efter upprustning.

- Det är inte hållbart att riva ut till exempel ett äldre kök och byta ut det mot ett nytt, om det gamla fortfarande fungerar. Dessutom riskerar kulturhistoriska värden att gå förlorade. När något är för slitet eller trasigt ska det bytas ut men utgångspunkten måste vara att upprusta med varsamhet, säger Clara Lindblom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.
Bild på Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

Rödgröna styret stärker tillsynen av privata förskolor i Stockholms stad10.10.2023 08:04:10 CEST | Pressmeddelande

Det rödgröna styret i Stockholms stad växlar nu upp arbetet med att motverka oseriösa aktörer inom förskolan, och lägger därför ytterligare ca 6 miljoner kronor på stärkt tillsyn av privata förskolor. Det framgår i budgeten för 2024. Bakgrunden till förslaget är att flera privata förskolor under det senaste året har kritiserats av föräldrar och personal för stora brister inom verksamheterna, både när det gäller arbetsmiljö och barnsäkerhet. Därför vill det rödgröna styret nu stärka tillsynen av privata förskolor, för att säkra att alla barn i staden får rätt till en bra förskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye