Värmdö Kommun

400 nya företag varje år

Dela
Varje år startas ca 400 nya företag i Värmdö, vilket gör att Värmdö ligger 20-i-topp av landets 290 kommuner där det startas flest företag per 1000 invånare (8,7 företag per 1000 invånare). Kommunen har därför genomfört en nyföretagarlunch.

Kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas hälsade tillsammans med kommundirektör Cecilia Lejon och näringslivschef Ulla Rådling våra nya företagare välkomna till Värmdö.

-          Värmdö är en nyföretagarkommun och näringslivet är avgörande för våra utvecklingsmöjligheter. Därför var det väldigt roligt att få träffa så många entreprenörer och tydliggöra de ambitioner som jag och Värmdösamarbetet har när det kommer till näringslivsfrågorna, säger Carl Kangas (S), kommunstyrelsens ordförande.

Träffen inleddes med lunch och mingel hos Livingroom Coworking Space i Gustavsberg hamn som öppnar upp sina portar i början av december. Företagarna fick lyssna till hur Värmdö kommun arbetar för att förenkla och skapa goda förutsättningar för företagande i kommunen. På plats fanns även Almi och de lokala företagarföreningarna för att berätta vad de kan erbjuda.

-          Värmdös ca 6400 företagare är 6400 möjliggörare. Vårt uppdrag som förvaltning är att vara bäst på att vara kommun så att företagarna kan och vill våga växa i vår fantastiska kommun, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Nyföretagarcentrum delade ut pris till Årets Nyföretagare i Värmdö, Ingarö Trädvård AB. Sandra och Berry fick ta emot pris från Nyföretagarcentrum, som delades ut av Johan Rådmark och Anette Klingeborn-Skoglund.

-          Det är fantastiskt att få träffa så många nya företagare och att se dem nätverka och skapa nya kontakter. Vi ska möjliggöra för företag att etablera sig och växa i Värmdö. Det här är ett tillfälle för oss att skapa relation och synliggöra vad vi som kommun kan erbjuda företagare i kommunen. Företagen är en viktig pusselbit för Värmdös tillväxt och välfärd, säger Ulla Rådling, näringslivschef.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdös företagare är nöjda med kommunens service24.4.2024 12:26:19 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun får höga betyg för sin myndighetsservice till företagare, vilket framgår av SKR:s "Öppna jämförelser Företagsklimat" som publicerades idag 24 april. I den nationella kvalitetsmätningen fick kommunen ett Nöjd Kund Index (NKI) på 74 för år 2023, vilket är en ökning från föregående års index på 73. Värmdö kommun vill öka långsiktigt och arbetar målmedvetet för ett stärkt företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye