Dramaten

Dramaten ger en läsning av Liza Alexandrova-Zorina

Dela
Den 6 december ger Dramaten en extrainsatt läsning av den utvisningshotade ryska författaren och journalisten Liza Alexandrova-Zorina. Medverkar gör bland andra skådespelare från Dramatens ensemble.
Liza Alexandrova-Zorina. Foto: pressbild.
Liza Alexandrova-Zorina. Foto: pressbild.

Texterna som kommer läsas är utdrag från hennes kommande bok Imperiets barn som ges ut på bokförlaget Volante i april 2023 i översättning av Nils Håkanson.

–Dramaten fortsätter att aktivt stödja författare och konstnärer som verkar under hot i olika konfliktområden i världen. Att utvisa en öppet Putinkritisk journalist tillbaka till Ryssland under rådande situation känns verkligen inte bra. Liza har tagit stark ställning mot kriget i Ukraina och kommer utsättas för direkt fara om hon utvisas. Hon är dessutom gift med en svensk man och tillsammans har de en 14 månader gammal son vilket gör beslutet än mer inhumant, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Liza Alexandrova-Zorina är journalist och författare född 1984 i Ryssland. Hon har gett ut ett flertal böcker på ryska, skrivit för internationella medier som tidskriften Granta och i Sverige bland annat verkat som reporter på Expressen och kulturskribent på Sydsvenska dagbladet. Imperiets barn är hennes första bok på svenska.

 Information om tid och biljetter meddelas inom kort.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Liza Alexandrova-Zorina. Foto: pressbild.
Liza Alexandrova-Zorina. Foto: pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Interim vd är Ann-Sofie Lindahl och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Efterlängtad Liv Strömquist ger goda råd i en bisarr tid20.2.2024 10:01:47 CET | Pressmeddelande

Dramatens radarpar Liv Strömquist och Ada Berger har skapat en ny komedi med småpåvar, nyfrälsta experter och sexiga föreläsare som älskar att ge goda råd. På scen syns deras trogna ensemble från tidigare föreställningar: Sanna Sundqvist, Ana Gil de Melo Nascimento, Eric Stern och David Book, nu förstärkt med Johan Ulveson och Maia Hansson Bergqvist. Urpremiär för Liv och Död Strömquist på Stora scenen den 8 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye