Svenska Vattenskid- & WakeboardförbundetSvenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet går med i Arena Vattnet

Dela
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet går samman med segling, kanot, rodd, issegling och Swemo för att ge bättre förutsättningar för idrotter med vattnet som arena.

Verkligheten för idrotter som är verksamma vid och på vattnet skiljer sig idag mycket från de sporter som utövas i en kommundriven inomhushall. Avsaknad av rinnande vatten, små förråd som dubblar som omklädningsrum och markavtal som gör det svårt eller omöjligt att göra standardhöjande investeringar för medlemmarna är en verklighet som många av SVWFs föreningar kan känna igen sig i.

Projektet Arena Vattnet jobbar för att vi i framtiden ska ha multifunktionella anläggningar för vattensport. Vattennära idrott är ett av många fantastiska sätt att komma ut i naturen och nyttja den svenska allemansrätten. Genom ge föreningar med denna typ av verksamhet stöd att på bästa sätt utforma sin anläggning på ett hållbart och multifunktionellt sätt skapar vi också förutsättningar för fler svenskar att spendera sin fritid i rörelse på vattnet.

- Vi har under de senaste åren fått se ett antal föreningar behöva lägga ner sin verksamhet efter plötsliga besked om att de inte längre har tillgång till sin anläggning. Genom att nu samverka med andra förbund som också är verksamma på och runt de svenska vattnen hoppas vi i framtiden kunna erbjuda bättre stöd till våra nuvarande och blivande föreningar i anläggningsfrågan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10B
302 31 Halmstad

https://www.vattenskidor.org/

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

VATTENSKIDOR - Sverige vann 5 medaljer vid 35+ EM i Frankrike – Magnus Jonsson främsta svenska medaljvinnare med seger i hopp, silver i kombinerat och brons i slalom!19.9.2023 15:16:55 CEST | Nyheter

Under den gånga veckan genomfördes +35 EM i Frankrike strax söder om Bordeaux med 13 svenska åkare på plats. De svenska åkarna på plats var Linnéa Cederquist, Stellan Cederquist, Henrik Tengius, Stefan Lund, Katarina Herbertsson Jonsson, Magnus Jonsson, Gunnar Bonté, Krister Jönsson, Thommy Bergström, Bosse Sjöström, Odd Brådhe, Bosse Gunnarsson och Natasha Anderberg. På dommarsidan representerades Sverige av Anders ”Nenne” Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye