Specsavers Sweden AB

Specsavers i Eslöv nyöppnar i dubbelt så stora lokaler

Dela
Pernilla Svedberg och optikern Linus Magnusson har tillsammans drivit Specsavers butik i Eslöv i sju år. Eslövsborna är duktiga på att ta hand om sin ögonhälsa och med ökad efterfrågan på synundersökningar blev det trångbott i lokalen. Nu har Pernilla och Linus öppnat dörrarna till en ny och större butikslokal snett över gatan. – Med dubbelt så stor butiksyta i Specsavers allra senaste butikskoncept, som vi är först i Sverige med, kan vi ge ännu bättre service och göra fler synundersökningar, säger Pernilla Svedberg.
Linus Magnusson och Pernilla Svedberg nyöppnar sin Specsaversbutik i dubbelt så stora lokaler i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Linus Magnusson och Pernilla Svedberg nyöppnar sin Specsaversbutik i dubbelt så stora lokaler i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).

Pernilla har jobbat i Specsavers butik i 16 år. För 7 år sedan tog hon chansen att bli ägare av butiken som hon idag driver tillsammans med optikern Linus Magnusson. Tillsammans med sina nio anställda har Pernilla och Linus byggt upp en trogen kundkrets som kommer från ett stort upptagningsområde i och utanför staden.

 – Jag är själv från Hörby och den lokala förankringen är viktig, jag tror att våra kunder känner att det ger ett extra engagemang och det blir en familjär atmosfär i butiken, vi strävar efter att ha en personlig relation till våra kunder, säger Pernilla.

 Den familjära atmosfären och personliga relationen med kunder skapar ringar på vattnet och efterfrågan på att göra en synundersökning på Specsavers i Eslöv har ökat och butiken blev trångbodd. Butiken har nu flyttat snett över gatan i en dubbelt så stor lokal. I och med flytten till ny lokal introduceras även Eslövsborna för Specsavers helt nya butiksinredningskoncept. Inte minst har ytan för kunder i butiken ökat, men även möjligheten att skapa fler rum för synundersökningar.

 - Det är verkligen jättefint, mer naturliga material, ljusare och mer öppet.  Det är till stor fördel till exempel för kunder som provar glasögon, säger Pernilla Svedberg, som tycker att Eslövborna är ganska väl pålästa om ögonhälsa:

 – Däremot var det ett uppdämt behov inte minst hos många äldre som väntat under pandemin på att komma på synundersökning. Man får ju en väldigt nära relation med många kunder, som man följt under flera år, och det känns riktigt bra nu när vi har möjlighet att ta emot fler.

 Däremot kan en dubbelt så stor butikslokal inte råda bot på bristen på optiker, ett problem som finns i stora delar av landet och som ibland orsakar lite längre väntetid:

 - Som tur är går utvecklingen framåt och idag har vi möjligheten att låta optikerassistenter gå en utbildning på Karolinska Institutet för att fortbilda sig till kliniska assistenter som kan avlasta optikern med en del uppgifter och vår personal får en möjlighet till ytterligare utveckling, avslutar Pernilla. 

Kontakter

Bilder

Linus Magnusson och Pernilla Svedberg nyöppnar sin Specsaversbutik i dubbelt så stora lokaler i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Linus Magnusson och Pernilla Svedberg nyöppnar sin Specsaversbutik i dubbelt så stora lokaler i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Ladda ned bild
Pernilla Svedberg är delägare i Specsavers butik i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Pernilla Svedberg är delägare i Specsavers butik i Eslöv. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Ladda ned bild

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra  priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka  40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade  sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Faktumförsäljare i Karlstad fick hjälp med ögonhälsan24.5.2024 13:58:46 CEST | Pressmeddelande

Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden hjälper människor som lever på marginalen att ta hand som sin ögonhälsa. Nyligen bjöd Specsavers Karlstad in stadens Faktumförsäljare till fri synundersökning och glasögon: – Det var ett bra tag sedan jag testade synen senast senast, synen är en så stor del av ens livskvalitet, säger Vienna, som var en av de Faktumförsäljare som i veckan fick hjälp genom Ögonhälsofonden.

4 av 10 svenskar använder inte solglasögon: Optikerns råd - njut av solen, men skydda ögonen16.5.2024 12:14:23 CEST | Pressmeddelande

Solen flödar över Sverige, men som många vet behöver vi vara lite försiktiga med hur vi exponerar oss för solen. En statistisk undersökning gjord av Kantar Sifo visar dock att så många som 4 av 10 svenskar inte använder solglasögon på våren: – Precis som man använder solskyddsfaktor för huden bör man skydda ögonen från solen med solglasögon, inte minst på våren då solens strålar är extra starka, säger Caroline Schiller, optiker och produktchef på Specsavers.

Faktumförsäljare fick fri synundersökning och glasögon hos Specsaversbutik i Göteborg7.5.2024 13:08:39 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon för Faktumförsäljare - då ringlade kön lång utanför Specsavers butik på Kungsgatan i centrala Göteborg. – Det var över tio år sedan jag kollade synen senast, jag har inte haft råd tidigare, säger Ulf Gustafsson, Faktumförsäljare som nu fick hjälp genom Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden som genomfördes för andra året i rad i staden.

Great Place to Work utser Specsavers till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser™ 202419.4.2024 10:27:10 CEST | Pressmeddelande

Optikkedjan Specsavers är återigen placerade topp tio på listan över Sveriges bästa arbetsplatser™. Rankad som nummer nio bland stora organisationer med över 250 anställda. Placeringen är ett tydligt kvitto på en uppskattad arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

Grön linje på gatorna i Umeå uppmärksammar synskadades vardag13.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

För synskadade i Umeå är vardagen fylld av stora och små hinder – och för att påminna om detta möts Umeborna idag av en grön linje som tar omvägar runt olika slags hinder inne i köpcentrumet Avion shopping i Umeå. Genom den gröna linjen vill Synskadades Riksförbund (SRF) Västerbotten och Specsavers i Umeå också skapa kännedom om Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med frågor som rör utmaningar i det dagliga livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye