Sveriges Allmännytta

Pressinbjudan: Sociala kontrakt – en väg till egen bostad webbinarium 9 december 2022

Dela
Allmännyttan ska ta ett omfattande bostadssocialt ansvar. Men hur fungerar det i praktiken? Är kraven på nya hyresgäster rimliga och i vilken omfattning arbetar allmännyttan med förturer och sociala kontrakt? Det är några av de frågor som Sveriges Allmännyttas marknadsrapport försöker besvara. Den presenteras vid ett webbinarium den 9 december klockan 08.30. Media är varmt välkomna.

Sociala kontrakt är ett viktigt verktyg för att underlätta för den som står långt från bostadsmarknaden att få hyra en bostad. Omfattningen av de sociala kontrakten och hur de faktiskt används är dock inte helt klarlagt. Arbetet ser många gånger olika ut, och det är inte i alla kommuner ett socialt kontrakt kan övergå till ett tillsvidareavtal.

2021 skickades en enkät med frågor om bland annat sociala kontrakt, uthyrningskrav, förturer, och hantering av olovlig andrahandsuthyrning till 299 av Sveriges Allmännyttas medlemsföretag. Av dem svarade 214 stycken. Resultatet av den enkäten utgör underlaget för årets marknadsrapport, Allmännyttans bostadssociala ansvar – fokus sociala kontrakt.

Medverkande vid webbinariet:
Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta
Satu Grönvall, boendesamordnare på Mitthem i Sundsvall
Maria Björklund, boendesociala gruppen Sundsvalls kommun
Martin Sohlberg, vd på Götenebostäder

Moderator är Viktoria Raft, kommunikationschef vid Sveriges Allmännytta.

Tid och plats
Webbinarium fredag 9 december kl.8.30-9.30. Sändningen sker via Vimeo och en länk skickas ut efter anmälan.

Anmälan
Anmäl dig senast den 8 december på https://www.sverigesallmannytta.se/utbildning/allmannyttans-bostadssociala-ansvar-3/tillfalle/allmannyttans-bostadssociala-ansvar-wbbinarie-9-december-9-december-2022/ 

Samtliga deltagare får rapporten mejlad till sig efter webbinariet.

För mer information, kontakta:
Viktoria Raft, kommunikationschef Sveriges Allmännytta,
08- 406 55 38, viktoria.raft@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye