Säkerhetsföretagen

Livräddande väktare från Hässleholm vinner Årets branschbragd 2022

Dela
Livräddande insats på störningsjour vinner årets branschbragd.

Säkerhetsföretagens pris Årets branschbragd delas årligen ut till den eller de medarbetare som utmärkt sig i sin tjänsteutövning med särskild handlingskraft i en svår situation. Branschbragden 2022 tilldelas väktaren Martin Kilani som avbröt en pågående misshandel och räddade livet på en kvinna.

Juryn, som bestått av Joachim Källsholm (ordförande i Säkerhetsföretagen) och Mats Adman (vd Rapid), har sammanfattat motiveringen till vinsten.

Att arbeta i ett säkerhetsföretag innebär att ställas inför svåra situationer. När Martin Kilani åkte på ett störningsärende upptäcker han en pågående misshandel där två kvinnor misshandlar en tredje kvinna. Martin reagerar snabbt och avbryter misshandeln. Han lyckas larma samtidigt som han ger den skadade kvinnan akut vård på plats tills kollegor, polis och ambulans kommer på platsen. Gärningspersonerna grips kort därefter. Den skadade kvinnan opereras akut för skadorna som uppstod efter att de misshandlande kvinnorna attackerat henne med en kniv. Efterhand framkom att kvinnan inte hade överlevt om Martin inte hade varit på plats och hållit trycket, då en åder var avskuren och hon hade förblött. För stort mod och livräddande insats vinner därför Martin Kilani på Bevakningsskydd i Hälssleholm AB årets branschbragd 2022.

Priset för Årets branschbragd kommer att delas ut på Fotografiska Museet den 8:e december.

Vid frågor:

Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef, Säkerhetsföretagen

Marcus Nilsson, Bevakningsskydd AB, marcus.nilsson@bevakningsskydd.se

Nyckelord

Bilder

Om

Säkerhetsföretagen
Säkerhetsföretagen
Storgatan 19
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.sakerhetsforetagen.se/

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

Efterfrågan på säkerhetstjänster ökar starkt20.11.2023 06:37:47 CET | Pressmeddelande

Otrygghet från kriminalitet är en aktuell samhällsutmaning, vilket leder till att efterfrågan på säkerhetsföretagens tjänster är rekordhög, trots den ekonomiska lågkonjunkturen. Det visar Säkerhetsföretagens senaste konjunkturbarometer. Hela 77 procent av säkerhetsföretagen rapporterar att efterfrågan för deras tjänster har ökat under det tredje kvartalet 2023. Samtidigt rapporterar 66 procent av företagen att antalet anställda har vuxit under kvartalet.

Fortsatt otrygghet driver efterfrågan på säkerhetstjänster28.9.2023 06:02:40 CEST | Pressmeddelande

I årsrapporten för Säkerhetsföretagen framkommer att det finns en långsiktig trend med otrygghet från kriminalitet i Sverige, vilket driver upp efterfrågan på säkerhetstjänster. Sverige har förlorat sin position som ett tryggt land. Under 2010 var det en större andel av de vuxna i Danmark som rapporterade brott, våld och vandalism i sitt närområde jämfört med i Sverige. Sedan dess har nivån av upplevd kriminalitet bland vuxna i Danmark minskat påtagligt medan den har ökat i Sverige. Mer än dubbelt så många i Sverige anger nu att brott, våld och vandalism pågår i deras närområde, jämfört med i Danmark. Av de stora EU-länderna är det enbart Frankrike som ligger nära Sverige sett till andelen av de vuxna som upplever kriminalitet i sitt närområde, medan andelen i Italien är knappt hälften så hög som i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye