Magasinet Skåne

Här är vinnarna i Skånes Bästa 2022

Dela
2022 var året då vi åt franskt i Ystad, fikade gott i Vallåkra och handlade fisk i Rydebäck. Det var året då vi tog en omväg om Grevinnans butik, sov i överdådet på Häckeberga och shoppade unik design i Malmö. Och det var året då en glad Landskronatös charmade oss alla genom tv-rutan och därför ger henne titeln Årets Bästa Skåning.
Farah Abadi koras till "Årets bästa skåning" ikväll på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022.
Farah Abadi koras till "Årets bästa skåning" ikväll på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022.

Magasinet Skåne delade igår ut 2022 års priser i tävlingen Skånes Bästa. Efter flera års pandemiuppehåll var det återigen en galakväll på Tejarps Gård i Klågerup, där tretton vinnare korades.

Årets konferencier och värd var Johan Wester, känd från tv-programmet HippHipp och prisutdelare var Kristina Olsson och Jesper Heimerson från Magasinet Skånes redaktion. 

– Skåne är en fantastisk region och det finns så många eldsjälar att hylla. Vi är en tidning som kan Skåne och Skånes Bästa blir ju en kvalitetsstämpel på vad vi tycker är bäst just nu, säger Jesper Heimerson, chefredaktör och grundare.

Det är sextonde gången som Magasinet Skåne delar ut priset Skånes Bästa.

Bakom varje nominering finns en eller flera människor som gör Skåne till en bättre plats och som gör skillnad i det lilla eller det stora.

Priset som Årets Bästa Skåning gick i år till den populära programledaren Farah Abadi som under 2022 charmat oss i både TV och radio, bland annat i Melodifestivalen, En mot Sverige och i Karlavagnen. Motiveringen till vinsten är "Med generositet, värme och inte minst ett aldrig sinande intresse för andra människor har vinnaren bränt igenom rutan och visat att det bästa framgångsreceptet är att vara sig själv."

Värt att veta är att totalt 9 620 personer röstade på någon av de kandidaterna som våra läsare nominerat till "Årets läsarfavorit 2022". Den omröstningen var jämn in i det sista och vinnaren blev till slut Ivögården Mat & Vingård med motiveringen "Fantastiskt god mat, närproducerat i varje detalj, och bästa servicen som man blir glad av, dessutom i ett unikt naturområde, som fler borde uppmärksammas på."

Bifogat till pressmeddelandet hittar ni en PDF med alla artiklar om vinnarna samt en omslagsbild på det nya numret.

Vill du veta mer om tävlingen – tveka inte att kontakta oss på Magasinet Skåne.

Det nya numret med alla artiklar om vinnarna kommer att finnas ute i butik tisdag den 6 december 2022.

Här är alla vinnare med motiveringar:

Årets matproducent

Med hängivenhet och genuin kärlek till den skånska myllan knyter vinnaren ihop historia och framtid i sin produktion av allt från kött till bananer.

Vinnaren är: Bokeslundsgården

Årets övernattning

Med hårt arbete, en tydlig vision och inte minst en färgsprakande fantasi har vinnaren skapat magi för alla sinnen.

Vinnaren är: Häckeberga slott

Årets kafé

Utsikten är vidsträckt, värdskapet varmt och pajen är legendarisk. I år bär alla fikavägar till Vallåkra.

Vinnaren är: Miss Alice Krog & Butik

Årets restaurang

Med gemyt, familjär stämning och vällagad mat utan krusiduller har vinnaren skapat en pärla. För det kan vi bara säga: Merci!

Vinnaren är: Le Petit Bistrot

Årets mataffär

Med råvaror av högsta kvalité tillsammans med stort utbud av hemlagade rätter har vinnaren skapat matbutikernas matbutik.

Vinnaren är: Billströms Fisk & Catering

Årets omväg

Med näsa för klassisk stil och verklig wow-faktor har vinnaren skapat ett ställe dit vi gärna åker igen och igen.

Vinnaren är: Grevinnans butik

Årets mötesplats:

När ett stycke kulturhistoria möter Sveriges främsta inom konst, design och antikviteter, är det inte konstigt att publiken strömmar till.

Vinnare är: Blå Hallen

Årets Bästa Skåning

Med generositet, värme och inte minst ett aldrig sinande intresse för andra människor har vinnaren bränt igenom rutan och visat att det bästa framgångsreceptet är att vara sig själv.

Vinnaren är: Farah Abadi

Årets Läsarfavorit

Fantastiskt god mat, närproducerat i varje detalj, och bästa servicen som man blir glad av, dessutom i ett unikt naturområde, som fler borde uppmärksammas på. 

Vinnaren är: Ivögården Mat & Vingård

Årets Butik

Med blick för design, stor yrkesskicklighet och en känsla för det unika har vinnaren tagit hela världen till sitt älskade Malmö.

Vinnaren är: Bon Ton Goods

Årets evenemang

I en unik kombination av natur och kultur har vinnaren skapat ett evenemang fyllt av dramatiska känslor, äkta fågelkvitter och smäktande stråkar.

Vinnaren är: Drakamöllans Operafestival

Årets Kultur

Med passion, musikalitet och massor av humor har vinnaren visat att Danmarks sak också är vår. I alla fall när det handlar om Kim Larsen.

Vinnaren är: Mitt om Natten, Nöjesteatern

Årets Dryckesproducent

Med djup kärlek till vår dryckeshistoria och ständig experimentlusta fortsätter vinnaren att utmana gränserna för det omöjliga.

Vinnaren är: Fruktstereo

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Farah Abadi koras till "Årets bästa skåning" ikväll på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022.
Farah Abadi koras till "Årets bästa skåning" ikväll på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022.
Ladda ned bild
Omslag Magasinet Skåne #1 2023.
Omslag Magasinet Skåne #1 2023.
Ladda ned bild
Alla vinnare i Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Alla vinnare i Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Ladda ned bild
Johan Wester och Farah Abadi på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Johan Wester och Farah Abadi på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Ladda ned bild
Kristina Olsson och Jesper Heimerson från Magasinet Skåne tillsammans med  Farah Abadi och Johan Wester på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Kristina Olsson och Jesper Heimerson från Magasinet Skåne tillsammans med Farah Abadi och Johan Wester på Magasinet Skånes gala Skånes Bästa 2022 där Fara Abadi korades till Årets Bästa Skåning 2022. Foto: Christiaan Dirksen
Ladda ned bild
Johan Wester var konferencier på Skånes Bästa 2022. Foto: Christiaan Dirksen.
Johan Wester var konferencier på Skånes Bästa 2022. Foto: Christiaan Dirksen.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Magasinet Skåne
Magasinet Skåne
Svinaberga backe 14
277 35 Kivik

https://magasinetskane.se

En vass, vacker och varm tidning med en attraktiv och nyfiken läsekrets.

Magasinet Skåne är en livsstilstidning för dig som älskar Skåne. Vi har koll på den godaste maten, den bästa shoppingen, de hetaste personerna och de trevligaste utflykterna. Vårt kalendarium ger dig den bästa listan på allt som händer.

Magasinet Skåne är en tidning som du sparar, ett uppslagsverk över härliga upplevelser. Oavsett om du är 30 eller 70 år kommer du att älska tidningen! 

Magasinet Skåne har funnits sedan 2004 och kommer ut 6 gånger per år. Upplagan är cirka 11 000 exemplar och varje nummer av magasinet läses av runt 40 000 personer.

Du hittar Magasinet Skåne i tidningshyllan i din butik.

Följ Magasinet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Magasinet Skåne

Skånes Bästa 2023 – här är alla nominerade14.11.2023 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag offentliggör Magasinet Skåne de nominerade i den årliga tävlingen Skånes Bästa. Totalt har 41 kandidater i 13 kategorier nominerats för att de på olika sätt gör Skåne till en bättre plats. – Inte minst i ekonomiskt hårda tider är det viktigt att lyfta fram alla lokala eldsjälar vars hårda arbete sätter Skåne på kartan och gör det roligare att bo i Skåne, säger Jesper Heimerson, chefredaktör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye