IF Metall

Stoppa kriget!

Dela
Uttalande av IF Metalls kongress 2022.

Det är nu nio månader sedan Rysslands olagliga invasion av Ukraina inleddes.

Nio månader av ofattbart lidande för Ukrainas befolkning. Den ryska regimen fängslar, torterar och mördar Ukrainas kvinnor, män och barn. Civil infrastruktur förstörs systematiskt. Vittnesmålen om sexuellt våld och massgravar är många och outhärdliga.

Vi i den fackliga rörelsen står självklart bakom Ukraina. Våra tankar går till våra fackliga kamrater och till hela det ukrainska folket i deras kamp för frihet och nationellt självbestämmande.

Sedan Rysslands överfall på Ukraina har IF Metalls medlemmar visat ett överväldigande engagemang för Ukrainas sak. Klubbar och avdelningar har tillsammans skänkt mer än fyra miljoner kronor till organisationer såsom UNHCR, Unicef, Röda korset och Palmecentrets insamlingar till förmån för Ukraina.

Det är ett bevis på att den internationella solidariteten sitter djupt i vårt fackliga medvetande.

Vi kräver alla folks frihet och hela världens fred. Rysslands folkrättsvidriga krig måste omedelbart upphöra. Det ukrainska samhället måste få all nödvändig internationell hjälp för återuppbyggnad efter den ofattbara förstörelsen.

IF Metall står enade med Ukrainas folk i deras kamp. Framtiden tillhör demokratin och människovärdet.

Slava Ukraini!

Bilder

Om

IF Metall
IF Metall
Olof Palmes gata 11
105 52 Stockholm

08-786 80 00http://www.ifmetall.se

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 300 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.Vi arbetar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Följ IF Metall

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IF Metall

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye