Vänsterpartiet Västra GötalandsregionenVänsterpartiet Västra GötalandsregionenVänsterpartiet Västra Götalandsregionen

RödGrön Ledning i solidaritet med protesterna i Iran

Dela
RödGrön Ledning står i solidaritet med revolutionen i Iran. Kvinnor runt om i hela världen bränner sjalar och klipper sina hår. Rörelsen som vuxit ur detta är Kvinna – Liv – Frihet, och rösterna ekar även här i Västra Götaland.

- Det är självklart för oss att stötta denna feministiska rörelse och göra vad vi kan för att kvinnors rättigheter stärks, oavsett var du bor. RödGrön Ledning stödjer protesterna, där befolkningen försöker bli fri från en förtryckande regim, säger Helén Eliasson (S).

I Västra Götalandsregionen är var femte invånare född i ett annat land än Sverige.

- Vi kommer att kämpa för jämlikhet, mänskliga rättigheter och jämställdhet både i vår region och i övriga delar av världen. Feministisk regionpolitik handlar om att också vara solidarisk med andra världsmedborgare, säger Carina Örgård (V).

Upproret har pågått sedan mitten av september, och har nu spridit sig till över 150 städer i Iran. Studenter, transportarbetare, jordbrukare och många andra strejkar vilket påverkar landets ekonomi. FN har nu startat en utredning av det dödliga våldet mot demonstranterna.

- Vår gröna ideologi har sin grund i solidaritet med alla människor, naturen och kommande generationer. Vi lägger stor vikt vid att stötta rörelser som kämpar för mänskliga rättigheter, säger Madeleine Jonsson (Mp).

Nyckelord

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Magasinsgatan
504 35 Borås

https://vastragotaland.vansterpartiet.se/

RödGrön Ledning styr Västra Götalandsregionen mandatperioden 2023-2026 och består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna. 

Följ Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye