Örnsköldsviks Kommun

Ny daglig verksamhet erbjuder vidgat utbud

Dela
Vissa deltagare behöver tryggheten i välbekanta uppgifter och rutiner, andra stimuleras av nya utmaningar. Den nya dagliga verksamheten i Själevad erbjuder bådadera. Media välkomnas till invigning 9 december.

För närvarande deltar 380 personer i kommunen i daglig verksamhet, vilket är en rättighet enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

I september invigdes en ny daglig verksamhet i Själevad där deltagarna erbjuds ett varierande utbud av uppgifter och aktiviteter. De 18 deltagarna kan, utifrån individuellt anpassade scheman, arbeta med reklam, skapande, monteringsuppdrag, köksarbete och utomhusaktiviteter. Alla erbjuds också att, varje dag, delta i en gemensam aktivitet. Det kan vara en fysisk aktivitet som till exempel dans eller gymnastik men också ett klurigt fredagsquiz.

– Vi är glada över att ha fått en rymlig lokal där vi kunnat forma olika stationer som erbjuder deltagarna en blandning av trygga moment och stimulerande utmaningar. Här erbjuder vi rutiner i vardagen och social samvaro, det mår vi alla bra av, säger Malin Palmér, enhetschef inom daglig verksamhet. 

Deltagarna börjar nu bli hemmastadda i sin nya verksamhet och hälsar, tillsammans med personalen, media varmt välkomna till invigning.

Invigning - Daglig verksamhet, Själevad
Dag: Fredag 9 december, kl 13:00.
Plats: Handelsvägen 1, Själevad. 
Program: Carolina Sondell, nuvarande 1e vice ordförande kommunstyrelsen, förrättar invigningen. Visning av lokaler och verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Malin Palmér, enhetschef, 0660-883 46, 076-108 23 04
Linda Mikaelsson, avdelningschef LSS, 0660-882 21, 073-271 36 98

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks Kommun



Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye