Kalmar Öland Airport

SAS utökar kapaciteten och tidtabellen till och från Kalmar

Dela
I dagarna släppte SAS ett trafikprogram med flera spännande nyheter i form av nya destinationer och flera avgångar på redan existerande linjer, däribland Kalmar.

För Kalmars del innebär det nya trafikprogrammet att SAS till vintern ökar kapaciteten genom att flyga med en CRJ som har 90 säten och en flygtid på under en timme till huvudstaden. Från och med februari görs också förändringar i tidtabellen, med en senare kvällsavgång även måndag-onsdag, 

Vi är väldigt glada över att vi nu kan erbjuda en tillgänglighet i nivå med innan pandemin! Med tilläggen av en senare kvällsavgång måndag-onsdag så möjliggör vi att flyga över dagen – både från Stockholm och Kalmar, vilket underlättar för de som pendlar mellan städerna eller för de som vill kunna åka över dagen, säger Theres Briger, Head of Sales Sverige från SAS.

Det är mycket positivt att SAS ökar upp trafiken med en tidtabell som skapar förutsättningar för ett mer flexibelt resande mellan Kalmar och Stockholm, men även vidare inom Sverige, Europa och världen, säger Ronny Lindberg, VD på Kalmar Öland Airport. Den nya tidtabellen innebär ökade valmöjligheter med fler turer och senare avgångar, vilket är oerhört viktigt för att kunna förlänga arbetsdagen när man är på resande fot, menar Ronny.

 

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Tidtabell exempel normalvecka 26 mars.
Tidtabell exempel normalvecka 26 mars.
Ladda ned bild

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye