Nobina Care

Samtrans får förnyat förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Dela
Specialpedagogiska skolmyndigheten har beslutat att ge Samtrans omsorgsresor, en del av Nobina, fortsatt förtroende att utföra skolresor till ett uppskattat värde av ca 29 miljoner kronor per år. Samtrans har levererat skolresor till Specialpedagogiska skolmyndigheten sedan 2014 och fortsätter nu ytterligare fyra år framåt.
Samtrans får förnyat förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Samtrans får förnyat förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Specialpedagogiska skolmyndigheten driver specialskolor för elever som behöver ett alternativ till grundskolan. Samtrans uppdrag innefattar tre skolor, på Kungsholmen och i Mälarhöjden. Det nya avtalet startar i augusti 2023 och berör ca 300 resenärer. Med avtalets fokus på hög kvalitet, kontinuitet och förarnas kompetens skapas förutsättningar för att såväl resenärer som anhöriga ska kunna känna sig trygga.

- Det gläder oss att vi nu fått fortsatt förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten. Uppdraget innebär ett stort ansvar som kräver kunskap om resenärernas behov och varierande förutsättningar att resa. Ett fortsatt samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten möjliggör en fortsatt kontinuitet och trygghet för eleverna som reser med oss varje dag, säger Johan Sunnvius, marknadschef på Samtrans.

Det nya avtalet träder i kraft den 2023-08-01 med möjlighet till option fram till 2027-08-01.

Tilldelningen kan överklagas och avtal kan tecknas från och med 2022-12-13.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Samtrans får förnyat förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Samtrans får förnyat förtroende av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye