Aleris

Jens Eriksson vald till styrelseledamot för Vårdföretagarnas branschstyrelse

Dela
I samband med Vårdföretagarnas årsmöte valdes Jens Eriksson, Sverigechef Aleris, till ny styrelseledamot för Vårdföretagarnas branschstyrelse.
Jens Eriksson, Sverigechef Aleris.
Jens Eriksson, Sverigechef Aleris.

Därtill valdes Ann Söderström till ny ordförande och fem nya ledamöter in till branschstyrelsen sjukvård. Styrelsens uppgift är att tillsammans med sakkunniga driva prioriterade näringspolitiska branschfrågor.

— Det känns mycket roligt att få detta förtroende. Jag ser fram emot att vara med och forma morgondagens specialistvård tillsammans med branschen till nytta för såväl patienter, medarbetare som uppdragsgivare, säger Jens Eriksson, Sverigechef Aleris.

Pandemin har medfört en stor utmaning för svensk hälso- och sjukvård. Så många som 691 000 patienter står i kö och väntar på vård de har behov av. Detta behöver vi lösa tillsammans inom hälso- och sjukvården med våra gemensamma resurser, så att de människor som har behov av specialistvård också får tillgång till vård i rätt tid utan väntan.

Om Vårdföretagarnas branschstyrelse sjukvård
Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg. Omkring 564 av Vårdföretagarnas medlemsföretag är verksamma inom hälso- och sjukvården. Tillsammans har de cirka 26 000 årsanställda. Bransch Sjukvård driver det gemensamma näringspolitiska arbetet för ökad tillgänglighet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Jens Eriksson, Sverigechef Aleris.
Jens Eriksson, Sverigechef Aleris.
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Effekterna av resursbristen inom den avancerade sjukvården i hemmet i Region Stockholm10.5.2024 09:04:27 CEST | Nyheter

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) är en viktig vårdform för Region Stockholm och patienter med komplexa medicinska behov. Denna vårdform möjliggör för patienter att få adekvat och specialiserad vård i hemmet, vilket inte bara främjar deras hälsa och välbefinnande, utan även minskar trycket på sjukhusets vårdplatser. Vården ges också till en betydligt lägre kostnad än en sjukhusvistelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye