Örnsköldsviks Kommun

Möt årets mottagare av Örnsköldsviks kommuns Solstipendium

Dela
Media hälsas välkomna att möta årets Solstipendiat i Örnsköldsvik - en eller flera personer som uppmärksammas för betydelsefulla insatser som de gör av omtanke om andra.

Med Solstipendiet vill Örnsköldsviks kommun uppmärksamma betydelsen av alla de medmänskliga och godhjärtade insatser som människor gör av omtanke om andra. Solstipendiaten utses gemensamt av omsorgsnämnden och humanistiska nämnden utifrån allmänhetens nomineringar.

Vem eller vilka som tilldelas Solstipendiet 2022 offentliggörs i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 12 december. Kort före tillkännagivandet hälsas media välkomna att möta årets Solstipendiemottagare.

Pressträff – fika med Solstipendiaterna
Datum: Måndag 12 december 2022, kl 11:45.
Plats: Hägglund Arena, loge nr 26.
Vid pressträffen medverkar, förutom stipendiemottagare, även Anna Sundberg och Zenitha Nordfjell, ordförande omsorgsnämnden respektive humanistiska nämnden.

Formell ceremoni
Det formella överlämnandet av årets Solstipendium (diplom och stipendiecheck) sker som första punkt vid kommunfullmäktiges sammanträde 12 december. Sammanträdet startar 13:00 i fullmäktigesalen, Nygatan 16, Örnsköldsvik.

Nyckelord

Kontakter

Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande, 070 - 282 86 02
Zenitha Nordfjell, humanistiska nämndens ordförande, 070 - 365 74 20

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye