Volkswagen Transportbilar

5 stjärnor från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok

Dela
Två nya bilmodeller från Volkswagen Transportbilar får toppbetyg i tester av fordonssäkerhet. Robusta konstruktioner och ett stort antal assistanssystem i standardutrustningen ger både den helelektriska ID. Buzz och nya pickupen Amarok utmärkta recensioner gällande säkerheten.
5 stjärnor för säkerhet från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok
5 stjärnor för säkerhet från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok

Nya ID. Buzz har redan vunnit många priser och utmärkelser bara några veckor efter lanseringen. Dessa har nu kompletterats med ytterligare ett pris: 5 stjärnor för fordonssäkerhet, som delas ut av Euro NCAP.

Detta motsvarar en enastående totalpoäng för både kollisions- och passagerarskydd och är ett bevis på bra fordonsegenskaper som innefattar både omfattande och praktisk teknik för att undvika olyckor.

ID. Buzz är som standard utrustad med förar-, passagerar-, mitt- och sidokrockkuddar samt sidokrockskyddsgardiner. Den elektriska MPV:n från Hannover fick 92 procent av de högsta möjliga poängen för passagerarskydd och uppnådde ett utmärkt resultat tack vare kombinationen av krockkuddar och den krockabsorberande karossen.

Nya Amarok fick samma höga poängsumma i krocktesterna som ID. Buzz. Volkswagen Transportbilars nya pickup, som inte lanseras i Sverige förrän till sommaren nästa år, tilldelades också utmärkelsen ”5 stjärnor” av testorganisationen Euro NCAP.

Som för ID. Buzz är det kombinationen av en robust kaross med en mängd moderna assistans- och säkerhetssystem som ledde fram till detta utmärkta resultat för Amarok. Pickupen har till och med knäkrockkudde. De mycket goda poängen för front- och sidokrocktesterna med Amarok uppnåddes i kombination med de VW-specifika bilbarnstolarna.

Euro NCAP gav också högsta betyg för undvikande av olyckor. Till förarens förfogande i både ID. Buzz och nya Amarok finns många system som standard, medan fler assistans- och säkerhetssystem finns som tillval. Dessa imponerade också på testorganisationen. I kategorin ”Safety Assist” hjälpte de bilarna att nå 90 % (ID. Buzz) och 84 procent (Amarok) av möjliga rankingpoäng.

Ytterligare information om resultaten finns på www.euroncap.com.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

5 stjärnor för säkerhet från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok
5 stjärnor för säkerhet från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok
Ladda ned bild
Nya Amarok lanseras kring sommaren 2023 i Sverige
Nya Amarok lanseras kring sommaren 2023 i Sverige
Ladda ned bild
ID. Buzz är redan lanserad i Sverige och bland annat utnämnd till årets elbil av tidningen "Elbilen"
ID. Buzz är redan lanserad i Sverige och bland annat utnämnd till årets elbil av tidningen "Elbilen"
Ladda ned bild

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Som en ledande tillverkare av lätta transportbilar omformar Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) sättet att transportera varor, tjänster och människor. Våra fordon kör hantverkare, familjer och äventyrare, nybakat bröd, paket och surfbrädor. Ambulanspersonal, poliser och mobil servicepersonal - alla litar på sin Volkswagen Transportbil för att utföra sitt dagliga arbete. I Volkswagen Transportbilars fabriker, som finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG), sysselsätts över 24,000 människor med att tillverka och marknadsföra modellserierna Caddy, Transporter, Crafter, Multivan, Amarok och nya elektiska ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Inom Volkswagen-gruppen är man delaktig att forma framtidens samhälle med nya mobilitetslösningar genom sitt huvudansvar för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige inom lätta transportbilar.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar rapporterar fortsatt vinsttrend under 2022 och låter ID. Buzz definiera året.29.3.2023 16:59:50 CEST | Pressmeddelande

För andra året i rad nådde Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) en vinstökning på över en halv miljard euro under 2022. Trots minskning av antalet levererade enheter nådde företaget en försäljning på 11,5 miljarder euro. Höjdpunkten var lanseringen av elbilarna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo som fått fina omdömen i tester och många utmärkelser. GRIP 2023 företagsstrategi: 10-stegs plan sätter mål för 2023.

Första leveransen av ID. Buzz Cargo i Sverige går till Vattenfall8.12.2022 12:38:48 CET | Pressmeddelande

Första kunden att få sin helelektriska ID. Buzz Cargo levererad är svenska energiföretaget Vattenfall. Bilen har passerat via Bilbyggarna i Wallhamn som har anpassat inredning och dekor för Vattenfalls räkning. Nu börjar denna ID. Buzz Cargo sin tjänstgöring på Vattenfalls verksamhet i Nyköping. Under 2023 ska ytterligare 14 ID. Buzz Cargo levereras till Vattenfall i Sverige, fyra i Tyskland samt en transportbil till Nederländerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum