Familjebostäder

Tillsammans för ett tryggare Farsta

Dela
Efter snart fyra år av framgångsrikt samarbete utökar allmännyttiga Familjebostäder samarbetet med Farsta stadsdelsförvaltning gällande trygghetsvärdar i Farsta. Den här gången i regi av Skyddsvärnet.
Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson

– Trygghetsvärdarna i Farsta är en trygghetsskapande och brottsförebyggande satsning som för Familjebostäder framförallt ger ett förstärkt fokus på rondering i och kring våra fastigheter kvällar och nätter, säger Lotta Vidén, projektledare social hållbarhet på Familjebostäder.

Parterna har slutit ett nytt avtal sedan den 1 december. Trygghetsvärdar från Skyddsvärnet kommer under fyra kvällar i veckan att besöka offentliga platser som gator och torg, centrum samt kända platser och utemiljöer - så kallade riskmiljöer. Uppdraget lägger även stort fokus på rondering av Familjebostäders portar, trapphus, källare och cykelförråd på utvalda adresser. Allt inom Farsta stadsdelsområde.

– Trygghetsvärdarna arbetar under tider då vi har få andra resurser på plats. De är ett viktigt verktyg som ger oss en bättre bild av vad som händer inom stadsdelsområdet och som kompletterar övrig verksamhet, säger Tomaj Keivany, verksamhetsutvecklare trygghet och stadsutveckling.

Efter varje arbetspass sker en återrapport till stadsdelen och bostadsbolaget med konkreta exempel på avvikelser att åtgärda.

Trygghetsvärdarna kommer även att göra orosanmälningar när det krävs och rapportera avvikelser löpande efter varje arbetspass. Vid större särskilda händelser i stadsdelsområdet kan trygghetsvärdarna finnas närvarande för att ge extra stöd och information till boende i området.

– Det här en viktig byggsten i vårt övergripande trygghetsarbete i Farsta där vi löpande samarbetar med både stadsdel, polis och civilsamhället för att våra boende ska få en så trygg vardag som möjligt, säger Lotta Vidén.

Fakta om Skyddsvärnet
Skyddsvärnet grundades 1910 och är en idéburen, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att förebygga social utslagning och skapa bättre förutsättningar för människor. www.skyddsvarnet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild
Foto: Stefan Bohlin
Foto: Stefan Bohlin
Ladda ned bild
Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild
Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum