Stångåstaden

Byggstart på Djurgårdsgatan

Dela
Längs det centrala läget på Djurgårdsgatan i Linköping drar nu Stångåstaden och Lindstams bygg igång byggnationen av två nya hus, totalt 114 lägenheter. På grönytan mellan Djurgårdsgatan och kollektivhuset Stolplyckan påbörjats nu markarbetet och byggstarten är planerad till våren 2023. Preliminär inflyttning under senare delen av 2025.
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco

-          Vi har haft en kraftig uppgång av priser för att bygga nytt det senaste året som drivits av bristen på material. En hållbar ekonomi är avgörande för att vi ska kunna starta ett projekt, så vi är glada över att vi har fått in ett konkurrenskraftigt anbud från Lindstams. Det är viktigt både för att vi inte ska tappa fart i bostadsbyggandet och för att vi ska kunna behålla kompetens inom byggbranschen. Därför känns det glädjande att vi nu kan dra i gång, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Det ena huset innehåller mindre lägenheter i storlek 1–3 rum och kök. I det andra huset blir det ett konceptboende för seniorer, anpassat för personer som är 65 år och äldre. Det huset innehåller också mindre lägenheter samt en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som kan bokas av hyresgäster vid behov. I bottenvåningen planeras det för två kommersiella lokaler.

Fastigheterna kommer att ha märkningen miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Garage kommer finnas på källarplan där också cykelrum och förråd finns.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye