Åklagarmyndigheten

Förundersökning inledd om grovt tjänstefel vid tillsättning av polischefstjänst

Dela
Åklagare har inlett en förundersökning om grovt tjänstefel i samband med tillsättningen av en polischefstjänst i Stockholm 2015. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

– För ett år sedan gjorde jag en förutredning då vi hämtade in uppgifter om ärendet. Jag inledde inte någon förundersökning då eftersom det inte fanns anledning att anta att brott begåtts. Nu har vi fått in polisanmälningar som tillsammans med tidigare uppgifter och medieuppgifter gör att jag numer anser att det finns anledning att anta att brott har förövats. Jag väljer därför att inleda en förundersökning. Det finns ingen som är delgiven misstanke om brott, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren.

Han leder förundersökningen med biträde av utredare vid Polismyndighetens avdelningar för särskilda utredningar, SU.

Åklagarmyndighetens ärendenummer är AM-178041-21.

Kontakt

Vice överåklagare Bengt Åsbäck är tillgänglig för media för kortare kommentarer i dag måndag, på telefon kl. 13-13.45, 010-562 60 57.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye