Vänsterpartiet Västra GötalandsregionenVänsterpartiet Västra GötalandsregionenVänsterpartiet Västra Götalandsregionen

RödGrön Ledning kommer aldrig kräva att vårdpersonal bryter sin tystnadsplikt

Dela
Regeringen vill med Sverigedemokraternas hjälp utarma vårt svenska trygghetssystem, på bekostnad av människor med annan etnisk bakgrund än svensk. Genom Tidöavtalet vill de göra alla offentligt anställda till angivare.

- Västra Götaland är arbetsgivare för 56 000 anställda. Vi i RödGrön Ledning kommer aldrig att kräva att våra anställda bryter sin tystnadsplikt eller lämnar ut personer i nöd, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande.

- Vi ser att ojämlikheten finns överallt i samhället och ökar med den nya regeringens politik. Det är därför vi måste ha en feministisk analys, det handlar om allas lika värde. Alla våra beslut måste prioritera jämställdhet och antirasism, säger Carina Örgård (V), gruppledare.

En av fem invånare i Västra Götaland är födda i ett annat land än Sverige och alla ska känna sig trygga kontakt med våra offentliga verksamheter, oavsett var man är född.
- Vi kommer inte att vara en del i att bidra till en angiverikultur och utsätta våra invånare för det i vårt samhälle. Vi bygger våra verksamheter på mänskliga rättigheter, ingen ska behöva vara orolig när de söker vård hos oss, säger Madeleine Jonsson (MP), ordförande i Hållbarhetsutskottet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Magasinsgatan
504 35 Borås

https://vastragotaland.vansterpartiet.se/

RödGrön Ledning i Västra Götaland består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna, under mandatperioden 2023-2026. 

Gruppledare är Helén Eliasson (S), Carina Örgård (V) och Madeleine Jonsson (Mp). 

Följ Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye