Tyska Turistbyrån

Skidorter i Tyskland – i fem regioner

Dela
Du måste inte åka till alperna för att uppleva variationsrika pister. Det finns det många skidområden i Tyskland, med backar där även proffsen svettas och där snön ibland kommer tidigare än i Sverige. Här kommer en översikt över 5 tyska regioner och deras möjligheter till skidåkning.
Inzell: Rodel i Chiemgau-regionen © 
Inzeller Touristik GmbH/Franz Faltermaier
Inzell: Rodel i Chiemgau-regionen © Inzeller Touristik GmbH/Franz Faltermaier

Hessen präglas av flera bergskedjor med bra vintersportmöjligheter. Oavsett om det gäller längdskidåkning, snowboard, kälkåkning eller klassisk skidåkning, totalt finns cirka 60 kilometer pister. De mest kända vintersportområdena inkluderar Vogels­berg, Odenwald, Upland, Rhön och Taunus. Närmaste storstad är Frankfurt am Main.


Även i det östliga Sachsen kan du njuta av utmärkt skidåkning: Mellan Dresden och Nürnberg ligger Erzgebirge med Sachsens högsta berg, Fichtelberg. Ertsbergen är också bra för vandring, men på vintern är backarna utan tvivel snötäckta och ockuperade av skidåkare. Backarna runt detta 1 215 meter höga berg är bland de bästa i Sachsen. Detta är för övrigt också platsen för Tysklands högsta stad, kurorten Oberwiesenthal. Och kurort betyder ju att det finns varma källor och spa-bad att koppla av i efter utmaningar i pisten. Här finns god mat och hantverksprodukter, tex de klassiska tyska julgubbarna.

Den vackra universitetsstaden Göttingen är en del den låga bergskedjan Harz. Det är norra Tysklands största vintersportdestination. Och även om skidbackarna i den norra lågbergskedjan inte är lika långa och branta som Alperna, finns en rad utmanande backar här. Totalt 13 alpina skidområden med 53 nedfarter, 39 kälkbackar och 500 km längdskidspår lovar mycket nöje.

Tysklands högsta berg ligger i delstaten Bayern, och framför ligger här den 2962 meter höga Zugspitze. Det är därför inte konstigt att Bayern är en av de viktigaste vintersportregionerna. Här finns drygt 843 kilometer pister och cirka 600 skidliftar och du når skidområdet med hjälp av en 80 år gammal kugghjulsjärnväg. Välkända skidområden är skidområdet Steinplatte/Winkelmoosalm, Waidring/Reit im Winkel och skidområdena Arber.

Schwarzwald ligger i södra Tyskland på gränsen till Frankrike och är kanske känd mest för sina pittoreska byar och vackra landskap. För skidåkare finns här Feldberg som med sina 1500 m.ö.h. är det högsta berget i Baden-Württemberg, följt av Herzogenhorn på cirka 1400 meter. Därför är det inte konstigt att Feldberg också är en av de bästa skiddestinationerna i området. Det finns även omfattande och familjevänliga skidbackar i Albstadt-Tailfingen, som också erbjuder afterski och snöskovandring. Totalt erbjuder Baden-Württemberg 229 kilometer pister och har cirka 300 skidliftar. Skidområdena Feldberg/Seebruck samt Unterstmatt, Haldenköpfle och Hofeck är de mest kända.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Inzell: Rodel i Chiemgau-regionen © 
Inzeller Touristik GmbH/Franz Faltermaier
Inzell: Rodel i Chiemgau-regionen © Inzeller Touristik GmbH/Franz Faltermaier
Ladda ned bild
Garmisch-Partenkirchen; Zugspitze och miljöforskningsstationen Schneefernerhaus © GNTB/Florian Trykowski
Garmisch-Partenkirchen; Zugspitze och miljöforskningsstationen Schneefernerhaus © GNTB/Florian Trykowski
Ladda ned bild
Snöskovandring i nationalparken Harz © GNTB/Michael Neumann
Snöskovandring i nationalparken Harz © GNTB/Michael Neumann
Ladda ned bild
Grainau; Kabinbana svävar över snön vid Zugspitze © GNTB/Jens Wegener
Grainau; Kabinbana svävar över snön vid Zugspitze © GNTB/Jens Wegener
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tysklands turistbyrå (GNTB) är Tysklands nationella turistorganisation. Den arbetar på uppdrag av det federala ministeriet för ekonomi och klimatåtgärder för att representera Tyskland som turistland och finansieras av ministeriet i enlighet med ett beslut som fattats av den tyska förbundsdagen. I nära samarbete med den tyska resebranschen och partner och branschorganisationer inom den privata sektorn utvecklar GNTB strategier och marknadsföringskampanjer för att främja Tysklands positiva image utomlands som turistmål och uppmuntra turister att besöka landet

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye