Smartare elektroniksystem

Strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem får ny programchef

Dela
Det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem får Anna Wibom som ny programchef. Anna kommer närmast från Post- och telestyrelsen där hon arbetat som totalförsvarssamordnare.

Den 9 januari tar hon över programchefsrollen efter tillförordnade programchefen Thorbjörn Ebefors, som kommer att fortsätta arbeta vid programkontoret som biträdande programchef.

– Jag ser fram emot att leda programmet i linje med de mål och visioner som är uppsatta, säger Anna. Sedan 2018 har Anna haft ansvaret för totalförsvarsarbetet på Post- och telestyrelsen. Privat-offentlig samverkan med aktörer inom sektorn elektronisk kommunikation och post, liksom samarbete med andra myndigheter har varit huvudsakliga delar i hennes arbete.

– Annas erfarenhet från privat-offentlig samverkan, liksom arbete med försörjningsberedskap inom totalförsvarsområdet är mycket relevant för rollen, säger Thorbjörn Ebefors.

Elektroniksystem i världsklass

I vår digitaliserade värld är elektroniksystem en förutsättning och inom det området är Sverige ett land i världsklass. För att Sverige ska kunna fortsätta vara världsledande inom elektroniksystem är samverkan mellan företag i branschen, universitet och forskningsinstitut helt avgörande. Även att bibehålla och utveckla spetsområden, samt att säkra kompetensförsörjningen i Sverige, är av stor vikt.

– Inom samverkan och kompetensförsörjning har Smartare Elektroniksystem en mycket viktig roll att fylla, avslutar Anna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Smartare elektroniksystem
Smartare elektroniksystem
Teknikföretagen, Box 5510
114 85 Stockholm

08 - 782 08 00https://www.smartareelektroniksystem.se/

Om Smartare elektroniksystem
Smartare elektroniksystem är ett strategiskt innovationsprogram som främjar svenska aktörers fortsatta konkurrenskraft i utveckling av elektronik och elektroniksystem.

Mer information/Kontakt:
Susanne Johansson
susanne.johansson@smartareelektroniksystem.se


https://www.smartareelektroniksystem.se

Följ Smartare elektroniksystem

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Smartare elektroniksystem

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye