IKEA

IKEA återkallar ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221 - risk för fall och skador

Dela
IKEA uppmanar alla kunder som äger en ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221 att sluta använda den och kontakta IKEA för full återbetalning.

Kundens säkerhet är alltid viktigast för IKEA. Därför återkallar IKEA ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221 (22 står för året och 21 står för den vecka produkten tillverkades), eftersom det finns en risk för att stolens underrede kan gå sönder och innebära risk för fall och skador för användaren.  

IKEA uppmanar alla kunder som äger en ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221 att omedelbart sluta använda den och lämna tillbaka den till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning. Inget kvitto behövs. 

Produktens namn och datumstämpel finns under sitsen.

IKEA utvecklar sina produkter med hjälp av ett noggrant riskbedömnings- och testprogram för att se till att produkterna lever upp till alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs. Trots detta har det kommit till vår kännedom att underredet på ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221, kan gå sönder.  
 
Återkallelsen gäller endast ODGER Skrivbordsstol, antracit med datumstämpel till och med 2221. Inga andra produkter påverkas av återkallelsen.Efter det datumet har det gjorts förbättringar av stolens konstruktion.     

Besök IKEA.se/återkallelser för mer information eller kontakta IKEA direkt på 0775-700 500. 

IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär som denna återkallelse kan orsaka. 

Kontakter

Bilder

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 164 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och artisten Janelle Monáe samarbetar för att belysa lekens betydelse11.6.2024 13:20:56 CEST | Pressmeddelande

Idag, på den av FN utsedda första årliga internationella lekdagen, lanserar IKEA sin senaste IKEA Play Report – en undersökning som tittar på lekens roll i förhållande till barns välbefinnande. För att understryka de viktiga budskapen i rapporten har IKEA tillsammans med barn skapat och regisserat en film där den globala artisten, skådespelerskan och inspiratören Janelle Monáe har lånat ut sin starka röst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye