Jönköpings kommun

Hedenstorp växer – skapar 2000 nya arbetstillfällen

Dela
Industriområdet på Hedenstorp fortsätter att växa. För att utveckla det befintliga verksamhetsområdet har Jönköpings kommun sedan några år tillbaka arbetat med att ta fram en ny detaljplan för Hedenstorp Östra.
Blå markering: arbetsområde.
Blå markering: arbetsområde.

Detaljplanen är klar, projekterad och utbyggnaden av området upphandlades under hösten 2022.

Start vid årsskiftet

Arbetet med att bygga ut området beräknas starta innan årsskiftet 2022-2023. Då ska vägar, gång- och cykelvägar, dagvattendammar, busshållplatser, vatten och avlopp anläggas. Fjärrvärme ska dras fram liksom kablar för el, opto och belysning. Utbyggnaden beräknas vara färdig sommaren 2024.

- Det är ett stort område, cirka 83 hektar, vilket motsvarar ca 140 fotbollsplaner. Det finns redan i dag cirka 150 företag på Hedenstorp Norra och Södra och ett stenkast bort utvecklas stadsdelar med bostäder, butik, skola och förskola, så det händer mycket positivt i området, säger Egert Fransson, mark- och exploateringsingenjör på Jönköpings kommun

I utbyggnaden har kommunen prioriterat att skapa många gröna ytor med fler trädplanteringar samt en minipark. Plangränsen har också justerats på några ställen för att spara värdefull natur. Tillsammans med Jönköpings länstrafik planeras för goda busskommunikationer till och från området.

Stort intresse för att etablera

Intresset för att etablera sig på Hedenstorp är redan stort och många företag har hört av sig.

- Det är ett bra läge, nära till naturen, stadspulsen, E4 och i en kommun som växer hela tiden. Vi räknar med att det nya området kommer generera omkring 2 000 nya arbetstillfällen. Det första avtalet hoppas vi kunna teckna under hösten 2023 och successivt fortsätta det arbetet under 2024 och framåt, säger Sofie Frisk, näringslivsutvecklare på Jönköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Egert Fransson, mark- och exploateringsingenjör
Telefon: 036-10 57 90
E-post: egert.fransson@jonkoping.se


Sofie Frisk, näringslivsutvecklare
Telefon: 036-10 55 20
E-post: sofie.frisk@jonkoping.se

Bilder

Blå markering: arbetsområde.
Blå markering: arbetsområde.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye