Ticket

Vackra europeiska skidorter att besöka i vinter

Dela
Skidsäsongen har bara börjat, och det är hög tid att damma av skidorna. En kort resa bort kan du uppleva vackra alper och storslagna pister. Italien, Österrike, Frankrike, Spanien eller Slovenien - de europeiska skidorterna erbjuder något för alla typer av skidåkare. Ticket guidar i skidortsdjungeln, och reder ut vart du ska åka – såväl som för nybörjare till vågade offpist-åkare.

-        Skidorterna har återhämtat sig med råge efter tuffa år, och nu längtar svenskarna efter att ge sig ut i liftsystemen. Bilden av en idyllisk vinter i alperna lockar, för en garanterat vit och gnistrande omgivning i en alpstuga - långt bort från grå slask, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Österrike erbjuder många skidorter som är lätta att ta sig till. Ichgl har något för alla, en växande skidort i hjärtat av Tyrolen. Här hittar du 240 backar, både svarta avancerade pistutmaningar och lättare backar – samt ett barnområde. Är du en inbiten snowboard- och freerideåkare blir du inte besviken av ett besök i Kitzbühel. Här finns det goda pudermöjligheter, men även 170 km vanliga backar.

-        Flyg till Insbruck och passa på att besöka torgets julmarknad omsluten av snöklädda alptoppar. En dryg timmes bilresa senare är du framme vid skidbackarna i Ishgl. Vill du få en prisvärd men vacker vinterupplevelse rekommenderar vi även att blicka mot Slovenien, som sammanlagt har tio stycken skidanläggningar som både erbjuder skidåkning i världsklass till snälla backar med familjeaktiviteter.

Kranjska Gora i Slovenien är en vinterby som erbjuder skidåkning och mängder av vinteraktiviteter för stora som små. De snälla backarna passar bra för nybörjare och mellanliggande åkare. Du kan även spänna av pjäxorna en dag och besöka andra vintersevärdheter såsom det berömda frysta vattenfallet Lucifer. Isklättra med en guide och upplev hisnande vintervandring.

Ett urval av Europas skidorter

  • Tignes, Frankrike: Passar alla nivåer. Skidort på hög höjd med långa nedfarter.
  • Mürren, Schweiz: Pittoresk, bilfri skidby. Passar alla nivåer.
  • Cortina, Italien: Italiens äldsta skidort som tillhör världens största liftsystem. Passar alla nivåer.
  • Ochsenkopf, Tyskland: En snäll skidby för familjer eller skidåkaren som vill bli mer säker i sin skidåkning. Passar för nybörjare.
  • Baqueria-Beret, Spanien: En av de största orterna i Pyrenéerna med möjlighet till egen snötillverkning. Passar alla nivåer.
  • Levi, Finland: Snösäkert, en av världens nordligaste orter mitt ute i Lapplands vildmark. Passar bäst för nybörjade till mellannivå.
  • St. Anton, Österrike: En av världens äldsta skidorter. Snösäkert och ett paradis för offpist-älskare. Här trivs du som är på mellannivå till avancerad nivå.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning i 10 länder under varumärkena Ticket, AirnGo och Charter. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

Riksbankens räntebesked – startskott för ökat resande8.5.2024 09:53:29 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska läget har styrt resmönstret och haft inverkan på svenskarnas resebeteenden de senaste åren. I och med dagens besked om räntesänkning från Riksbanken öppnas dörren för ökat resande då mer än en tredjedel av svenskarna uppger att de höjda boräntorna påverkat deras semesterresande och 43 procent svarar att en förändrad ekonomi skulle få dem att göra fler utlandsresor under 2024, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning.

Få försmak på sommaren utan trängsel – här hittar du de autentiska spanska pärlorna2.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Spanien har under de senaste åren varit ohotad etta som favoritdestination bland svenskar – och så även 2024. Siffror från resebyrån Tickets SIFO-undersökning visar på att allra flest (15 procent) väljer Spanien som det land de helst vill besöka 2024. Resmål som Mallorca, Malaga och Gran Canaria är klassiker som är populära år efter år. Om man vill besöka mer outforskade resmål är Estepona, Cadiz och San Sebastian guldkorn att upptäcka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye