Stockholms stad

Akalla är ny rektor i Vällingby

Dela
Christine Akalla är ny rektor på Vällingbyskolan. Hon har bland annat arbetat på Nya Elementar, Väsby skola och Spånga grundskola tidigare.
Christine Akalla  Foto: Privat
Christine Akalla Foto: Privat

På Vällingbyskolan finns både grundskola och grundsärskola samt elever i olika åldrar. Det är utvecklande, tycker Christine Akalla. 

- På Vällingbyskolan kan vi rå om ett barn i tio år, ända från förskoleklass till årskurs nio. Det är en fantastisk möjlighet, både för eleverna och oss som arbetar här.

Vällingbyskolan är en kommunal grundskola med cirka 800 elever. På skolan finns också elever inom grundsärskolan

Pussel och spännande schema redan som barn 

Christine Akalla trivs i skolmiljön. De personliga mötena med barn och vuxna i olika åldrar betyder mycket.

- Känslan av att kunna göra skillnad för eleverna och göra det tillsammans med andra vuxna är helt avgörande för mig.

Redan som barn fick Christine Akalla se ett smakprov på hur det kunde vara att arbeta som rektor. Christines mamma var skolledare och arbetade bland annat som biträdande rektor på Spånga gymnasium. 

- När mamma arbetade med att lägga schema tyckte jag att det såg ut som ett spännande pussel. Jag fick hjälpa henne med att klippa och skriva på de pappersbitar som skulle symbolisera olika ämnen och klasser. Efter gymnasiet sökte jag till Lärarhögskolan. Det har jag aldrig ångrat. Att arbeta i skolan är fantastiskt.

Christine Akalla är utbildad på Lärarhögskolan i Stockholm och har gått rektorsutbildningen på Uppsala universitet.

Fakta 

Christine Akalla är ny rektor på Vällingbyskolan. Hon började sin nya tjänst den 12 december 2022. Christine har varit tillförordnad rektor på Vällingbyskolan sedan hösten 2022 då den tidigare rektorn slutade. 

Efternamnet Akalla kommer från Akalla gård i Järva. Christines familj brukade Akalla gård från slutet av 1700-talet fram till 1974. Christines pappa Bengt var bonde på Akalla gård ända in på 1970-talet.

Kontakt: Christine Akalla, christine.akalla@edu.stockholm.se eller 08-50841307.

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Christine Akalla  Foto: Privat
Christine Akalla Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum