Åklagarmyndigheten

Ännu en 15-åring begärs häktad för skottlossningar i Gubbängen

Dela
Åklagaren har i dag torsdag begärt ytterligare en 15-åring häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott vid två skottlossningar i Gubbängen den 28 december. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter häktningsförhandlingarna i dag.

Det var den 28 december som två skottlossningar inträffade i Gubbängen i södra Stockholm. Båda händelserna skedde på adresser nära varandra i området. I den senare av de två händelserna handlade det om en skjutning mot en dörr till en lägenhet. I det ärendet begärde åklagaren i går förlängd häktningstid för den 15-åring som sedan tidigare är häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Samma person begärdes i går också häktad för försök till mord och grovt vapenbrott vid den tidigare av de två skottlossningarna.

Totalt två 15-åringar har alltså nu begärts häktade för de båda skottlossningarna i Gubbängen i december. De är båda misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott vid båda skottlossningarna.

Häktningsförhandlingar i målet hålls i Södertörns tingsrätt under torsdagen med start kl 10 för den person som begärdes omhäktad i går, respektive kl. 13 för den person som åklagaren begärde häktad i dag.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 20015-22.

Kontakt

Efter häktningsförhandlingarna är kammaråklagare Karin Hammar tillgänglig för media på 010-562 54 93.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye